Токът, парното и топлата вода поскъпват от 1 юли в

...
Токът, парното и топлата вода поскъпват от 1 юли в
Коментари Харесай

Ток, парно и топла вода поскъпват от 1 юли

Токът, парното и топлата вода нарастват от 1 юли в цялата страна. Увеличението на електрическата енергия ще е сред 2 и 4%, а цената на топлото ще се вдигне най-вече в София - с 14,25 на 100. 

Това ще обсъжда Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) на 2 юни. Най-малко ще нарастне парното в Сливен – с 1,75 на 100. 

Тези цени на парното и топлата вода обаче не са дефинитивни. До 1 юли, до когато КЕВР би трябвало да се произнесе дефинитивно, се чакат още промени, тъй като природният газ нараства. 

Няма да позволим внезапно повишение на цената на природния газ, нито на електрическата енергия и топлоенергията, беше категоричен председателят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов пред 45-я парламент. 

Миналата година междинното покачване, което топлофикациите желаеха, беше 41%. Комисията отхвърли настояванията на тези сдружения. Цената, която бяхме пуснали, беше нараснала единствено с 3%. КЕВР няма да разреши внезапно повишение на изброените енергоносители ", акцентира ръководителят на КЕВР в пленарна зала, припомня ОффНюз.бг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР