Тогава той отхвърля публично тази версия и заявява: Със Слави

...
Тогава той отхвърля публично тази версия и заявява: Със Слави
Коментари Харесай

Последни Разкрития 18 Години По-Късно! Кой Уби Млечния Бос Слави Славов

Тогава той отхвърля обществено тази версия и декларира: " Със Слави бяхме положителни другари, лека му пръст на момчето. Според мен ударът не идва от нашия бизнес. Причините за убийството би трябвало да се търсят отвън млечния бизнес. "

Въпреки дългото следствие и криминалистите не намират доказателства в поддръжка на тази версия. Самият Петър Христов пък е премахнат от незнаен убиец в София при започване на 2018 година, напомня столичен ежедневник.

Бруталният разстрел на общинския консултант от Съюз на демократичните сили Слави Славов хвърля в потрес жителите на планинския град.

" Последно довиждане, скъпи приятелю ", " Прекланяме се пред паметта на приятеля и благодетеля Слави Христов Славов ". Из цяла Елена са разлепени некролозите на убития притежател на мандрата в града. Подписани са от околните, кметството, политическите сили в града, от гражданското обединяване " Елена в XXI век ".

" Потресени сме. Доскоро си мислехме, че бурята от убийства ни е отминала. В Елена даже не заключвахме вратите. За убийства, грабежи и насилия научавахме единствено от вестниците, виждахме ги само по малкия екран ", описват от личния състав на кръчма " Трухчев " дни след покушението против общинския консултант. В нея на 19 декември 2000 година за последно видели жив 42-годишния Слави Славов. Той вечерял с двама другари. Те не били локални, само че са идвали и преди в заведението със Славов.

От механата предприемачът си тръгнал малко преди 21 часа. Както всяка вечер, паркирал джипа си на ул. " Теменуга ", на към 10-ина метра от входа на блока, в който живеел със фамилията си. На пресечката, настрана от основната улица, било мрачно, нямало улично осветяване, както в по-голямата част от града по това време. Изведнъж проехтели изстрели. Съседка се посочила на балкона и видяла мъж да лежи на улицата. Жената протегнала ръка да възпламени лампата, само че гърмежите траяли. Изплашена, тя се скрила. На другия ден свидетелката на убийството събрала багажа си и с децата си се изнесла от града. Пред ченгета декларирала, че в тъмното не е видяла стрелците.

При аутопсията от мъртвия са извадени два патрона от главата и пет от тялото. Според ченгета Славов евентуално е слязъл от джипа и е видял килъра си. Побягнал по улицата. Не е тръгнал към дома си, тъй като килърът му е препречил пътя. Славов тичал по улицата, с цел да се избави, само че патроните на убиеца го застигнали.

Според следователите оръжието не било употребявано до този миг, откакто стрелецът е позволил гилзите да останат на улицата. Три от тях били открити при огледа. Стреляно е с 9-милиметрови патрони, най-вероятно от револвер " Макаров ".

Полицията пристигнала малко след разстрела, само че килърът към този момент се бил измъкнал от града. За нарушителя това не било проблем, защото не били блокирани четирите изхода на Елена. Абсолютно безсмислено с кордон била отцепена мандрата на убития, все едно стрелецът ще потърси леговище в нея, описват по-късно съдружници на ликвидирания Славов. По думите им още по-любителски бил полицейският оглед на мястото на престъплението. Разследващите пушели, до момента в който търсели улики в уличката, и хвърляли фасове на всички места.

Три дни преди да бъде погубен, Славов се върнал от Германия. Оттам купил елементи за нова поточна линия в мандрата. Служители свидетелстват, че бил в положително въодушевление, подготвял новогодишен прием на компанията. Местни хора разказват Слави Славов като най-големия донор в Елена, спонсор на публичните прояви, покровител на дома за сираци, заместник-председател на гражданския комитет " Елена в XXI век ", консултант от Съюз на демократичните сили. През последните години предприемачът и неговите съдружници били измежду най-големите донори на Съюз на демократичните сили.

В Елена възходът и гибелта на Слави Славов били необясними за локалните хора. Само до преди 3-4 години той бил редови икономист. Възпитаникът на свищовския стопански институт до 1997 година не проявявал никакъв интерес към млечното произвеждане. Работел като шеф отдел " Пласмент " в битовия комбинат и в текстилната фабрика в Елена. Най-високият пост, до който се издигнал, бил заместник-директор на фабриката.

В частния бизнес навлязъл след 1995 година, написа Пик. Поканен бил за съучастник от собствен братовчед, който се занимавал с импорт и пакетиране на дребни разфасовки захар и други храни. Заедно с сътрудници Славов записал няколко компании. През март 1997 година предприемачите станали притежатели на оповестената в неплатежоспособност мандра " Млекимекс " в Елена. Вложили в нея над 700 хиляди $ от банкови заеми и единствено за няколко години се наредили измежду млечните босове в региона. Мандрата в Елена под ръководството на Славов построила необятна мрежа от изкупвателни пунктове. През последната година синият общински консултант и съдружниците му станали притежатели на още две млекопреработвателни предприятия - мандрите в Омуртаг и Русе. След убийството бизнес сътрудниците обяснили, че гибелта на съдружника им нямало да промени структурата на компанията им. Твърдели, че дяловете на Славов щели да получат наследниците му. Партньорите на убития отхвърляли обществено версията, че във физическото премахване на Слави може да се търси претекст за завладяване на компанията от вътрешната страна. Те отрекли и хипотезата, че Славов е погубен поради неуредени сметки при покупко-продажби с импорт на артикули от Украйна.

Напрежение има измежду млекарите по времето, когато е погубен Слави Славов. Нароилите се мандри водят война за изкупуването на всеки литър мляко. Този печеливш бизнес съгласно локалните хора се държи от лица, излезли от някогашните силови групировки.

Битката за млякото стартира през 1998 година Два пъти тогава са взривени коли на мандрата в с. Ново село. Престъпниците не са открити. През есента на идната година е нападната кола на млекари от гр. Бяла църква. Те били предизвестени да не изкупуват от региона на с. Бреговица. По-късно излиза наяве, че е станала неточност. Трябвало да бъдат застрашени изкупвачи на мандрата в Ново село. Няколко седмици по-късно джипове със софийска регистрация стопират пред въпросната мандра и разчистват силово сметките си със притежателите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР