Тогава стигнахме до официално съгласие четирите партии - “Има такъв

...
Тогава стигнахме до официално съгласие четирите партии - “Има такъв
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: Имаме съвпадения по политики и търсим диалог

Тогава стигнахме до публично единодушие четирите партии - “Има подобен народ”, Българска социалистическа партия, “Демократична България” и “Изправи се, БГ! Ние идваме!” - постигнахме голямо съвпадане по огромна част от целите. Сега ние сядаме на масата за диалози, стъпвайки на тези цели.” Това съобщи пред Bg on Air заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова.

“Не отиваме с подготвени имена за министър председател и министри на тези договаряния. Няма разумно пояснение за какво да откажат в случай, че имаме съвпадане на политики и търсим разговор. Ако проявим разсъдък и сдържан компромис можем да намерим решение на обстановката.”, разясни депутатът от левицата.

Ирена Анастасова бе безапелационна, че всички партии би трябвало да имат поради обстановката в страната и това, поради което хората предходната година излязоха по улиците не може да се реши със служебно държавно управление и без постоянен кабинет:

“Нито здравната промяна, нито правосъдната промяна, поради която хората стачкуваха не може да се случи без постоянно държавно управление.”

“Днес при връчването на мандата госпожа Нинова сложи въпроса на президента Радев за служебния кабинет и този диалог остана отворен. Президентът също е прав, че всеки един от министрите в служебния кабинет е персона и няма по какъв начин да не заявят лична позиция, а те се тормозят, че при тази комплицирана настройка зад тях не стои постоянна политическа воля. Предстои да го изговорим. Въпросът е открит.”, сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

“Много съществено партиите би трябвало да помислят - желаят ли България по този начин да влезе в зимата? Искат ли да осъществят главните си тези в предизборните си платформи, да вземем за пример правосъдната система? Самите те са наясно, че с цел да се случат тези промени е нужно постоянно държавно управление.

“Ако отидем на нови избори и те бъдат три следващи седмици в новата вълна на епидемията ще затрудни доста българите”, съобщи Ирена Анастасова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР