Тодор АлександровСтефан Димитров е бил представян като бизнесмен, търгуващ с

...
Тодор АлександровСтефан Димитров е бил представян като бизнесмен, търгуващ с
Коментари Харесай

„Непознатият“ за Бойко Рашков Стефан Димитров-Малката Иара се оказа…негов съсед във вилна зона „Американски колеж“. Дели ги една ограда

Тодор Александров

Стефан Димитров е бил представян „ като предприемач, търгуващ с Турция, на който да му бъдат предоставяни услуги, които са „ директна услуга на Бойко Рашков “. Това заяви пред депутатите от краткотрайната комисия за абсурда в митниците и Министерство на вътрешните работи шефът на ДАНС Пламен Тончев.

Изявлението му удостовери хипотезите, че примката към някогашният комунистически следовател и сегашен народен представител от ПП-ДБ се стяга в това следствие.

След експлоадирането на абсурда с ареста на ексшефката на митниците Петя Банкова и контрабандистите Марин и Стефан Димитрови, хора на Васил Божков-Черепа и Николай Николов-Паскал, Рашков първо съобщи, че не ги познава, само че ги канил в кабинета си в Министерство на вътрешните работи като министър, тъй като били очевидци против Бойко Борисов.

След излизането в медиите на скандалните фотоси от къщата му с 12-те тоалетни, на които някогашният комунистически следовател театралничи гордо със Марин Димитров-Иарата, сина му Стефан-Малката Иара и главсека на Министерство на вътрешните работи Живков Коцев, той разгласи, че не можел да изгони „ непознати хора “, пристигнали да му подарят картина.

Нима? Рашков не се отличава от всички останали деятели на ПП-ДБ, тъй като не е другар на истината. А тя е много по-различна от думите на „ Екзекутора “ на „ смяната “.

Всъщност Бойко Рашков е комшия с въпросните контрабандисти във вилна зона „ Американски лицей “ до Академията на Министерство на вътрешните работи. Имотите им са един до различен, нищо, че се водят на разнообразни улици на Рашков-192-а, а на Стефан Димитров-Малката Иара-182-а. Просто ги дели една ограда.

Палатът на Малката Иара.

Палатът на РашковДвата палата на картата.

И сякаш непознатите Рашков и Димитрови се оказват доста положителни познати и положителни съседи.

Връзката сред контрабандистите и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков е разкрита около създаването „ Градинарят “.

Ще я напомня, тъй като доста хора са с многооо къса памет.

През септември 2022 година Breaking.bg първи писа за нея в свое следствие под заглавие: Как се става зам.-директор на ГДБОП? Мачкаш следствие против лице, което отива у Бойко Рашков.

Историята се разиграва през зимата на 2022 година.

Тогава ГДБОП проверява оперативно забавно лице, като употребява позволени СРС-та против него. Антимафиотите обаче научават, че лицето постоянно контактува с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Лицето е привикано за пояснение в дирекцията. След като си потегля, е следено от екип антимафиоти. То отива право в…..палата на Рашков във вилна зона „ Американски лицей “ до Академията на Министерство на вътрешните работи в Симеоново. Да, това е прословутият дворец с над 500 кв. метра застроена повърхност и 1800 кв.метра двор. И несъмнено с 12-те тоалетни. Явно лицето се е оплакало, тъй като редовият чиновник, който го проверява, е повдигнат стремително за зам.-директор на ГДБОП, с цел да си мълчи, тъй като е „ смачкал “ създаването. Служителят е Явор Серафимов, който е шеф на ГДБОП сега.

По-късно излиза наяве, че това е част от създаването „ Градинарят “ за пране на пари. Става дума не за същински „ градинар “ на Рашков, а по-скоро за негов иконом, момче за всичко и от време на време персонален водач на „ Екзекутра “ и брачната половинка му.

Разследването в ГДБОП стартира по сигнал от българска банка, изпратен до Министерство на вътрешните работи вместо до Финансово разузнаване на ДАНС, че по сметката на незнаен за службите столичанин постъпват транзакции за стотици хиляди евро от чужбина, след което парите се теглят в брой.

Администрацията на Рашков препраща сигнала към ГДБОП, където при първичното следствие и посредством СРС спецченгетата открили, че адресат на парите е индивидът, работещ като иконом в имението на Бойко Рашков, намиращо се край Околовръстното зад Академията на Министерство на вътрешните работи.

Банката дава данните на мъжа и неговия телефонен номер, след което в бранш „ Пране на пари “ при ГДБОП, който към оня миг се управлява от Явор Серафимов се записва оперативна разработка „ Градинарят “.

Цялата информация се икономисва на шефа на ГДБОП, тогава Калин Стоянов, в този момент министър на вътрешните работи, като се заобикаля неговата глоба или по-скоро не му се дава цялостната информация. Решенията се взимат еднолично от Явор Серафимов.

За да е обезпечена конфиденциалността на схемата, до момента в който пренасял парите, икономът бил придружаван от водача на Бойко Рашков с черен джип марка „ Рекстън “ с напълно затъмнени стъкла.

Проверката на полицията удостоверява, че получателят на преводите е възрастен мъж, който живее в София зад Академията на Министерство на вътрешните работи, където се намира и къщата на Бойко Рашков.

След като полицията проверила телефонните диалози на въпросния градинар, се натъкнала на ежедневни непрекъснати такива сред него и телефонния номер на Рашков. От разпечатките лъснало, че двамата се чували директно преди всяко изтегляне от банката и незабавно по-късно. Засечена е и замяна на есемеси.

Серафимов наредил също по този начин да не се дава информация за случая на дирекция „ Финансово разузнаване “ в ДАНС.

След като проверяващите събират доказателства, сред които и банкови извлечения за стотици хиляди евро, материалите без да се записват деловодно са предоставени на Бойко Рашков.

Министърът, попаднал в капан, обяснил на подчинените си, че ставало въпрос за фамилни пари, които неговият безприютен другояче градинар получавал от близки родственици, само че предложил преписката да бъде завършена и никога да не ставала притежание на прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ.

Според източниците ни от Министерство на вътрешните работи Явор Срафимов основава стройна тайна организация за мачкане на сигнала, като от банката са конфискувани всички документи и доказателства, свързани с транзакциите, а въпросният градинар бил разпитан официално, след което материалите са архивирани.

Според документите разпитът по проблема е извършен в постройката на ГДБОП на бул. „ Цариградско шосе “ 133. Прислужникът на Бойко Рашков бил докаран с черен джип „ Рекстън “ със затъмнени стъкла.

По време на диалога със спецполицаите градинарят отрекъл да знае за пари и прехвърляния от чужбина, като удостоверил, че има сметка в банката, само че отказал да спомага на полицията с думите „ Оправяйте се… “.

След срещата екип на службата наблюдавал джипа, с цел да се откри къде ще остави градинаря. Оказало се, че колата дълго и напразно обикаляла София, до момента в който най-после стоварила мъжа на Околовръстното шосе край магазин ИКЕА, след което той пресякъл платното и се прибрал в къщата на Бойко Рашков.

На антимафиотите, които следили „ градинарят “, направило усещане, че въпросният мъж не отивал непосредствено в парцела на вътрешния министър, а първо се отбивал в прилежащия дворец. Справки посочили, че той е благосъстоятелност на Стефан Димитров-Малката Иара. В него постоянно обитавал и татко му Марин Димитров-Иарата.

„ Градинарят “ евентуално е бил инструктиран там и след това се е прибирал да служи в къщата на някогашния комунистически следовател, настояват антимафиоти. Те са безапелационни, че няма по какъв начин в ГДБОП да не е имало сигнали и информация за активността на контрабандистите Димитрови, доближени на Паскал и Черепа. И подозират, че „ градинарят “ е бил „ предложен “ като човек за специфични поръчки на Рашков точно от неговите „ непознати “ съседи. Всичко това обаче потъва при смачкването на създаването в Министерство на вътрешните работи.

Може би и по тази причина при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия на медиите бе спестено местоположението на жилището, където е задържан Стефан Димитов-Малката Иара. Както заяви шефът на ДАНС точно там е открита голяма сума пари, по информация в медиите над 350 000 евро. Да напомним, че точно през септември 2022 година „ изцяло непознатият “ за някогашния комунистическия следовател Димитров-Малката Иара се появява до него на предизборна среща в Хасково, в компанията на някогашния началник на ГНДП Венцислав Кирчев и ексминистърът на културата „ Аз съм Наско “.

Задържаният наследник на Иарата, в дъното вляво, зад Кирчев, Бойко Рашков и Аз съм Наско на избирателен протест през есента на 2022 година в Хасково.Бившият началник на полицията Кирчев на предизборна демонстрация в Хасково. Зад гърба му е синът на Марин Димитров-Иарата, човек на Васил Божков-Черепа.Арестуваният Стефан Димитров, вдясно, с Бойко Рашков и Никола Минчев. СНИМКА: ПИК

Спецполицаи са безапелационни пред Breaking.bg, че Рашков е „ закачен “ от специфичните разследващи средства, употребявани против Димитрови и главсека на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и занапред против него ще бъдат вадени доказателства.

Според шефа на ДАНС Тончев създаването за контрабандния канал е от 8 месеца, а Живко Коцев е „ следен “ от половин година.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР