Точно в полунощ на 27 януари на територията на София

...
Точно в полунощ на 27 януари на територията на София
Коментари Харесай

От полунощ - нови Covid мерки в София, полицията започва проверки

Точно в среднощ на 27 януари на територията на София влизат в действие спомагателни ограничения поради високата заболеваемост от Covid-19. Има ограничавания за потенциал и работно време за заведенията, а екипи на полицията потеглят на инспекции още през нощта. Това стана ясно след съвещанието на Областния противоепидемичен щаб.

Още тази нощ проверяващи ще стартират обиколки из нощните заведения на София, с цел да наблюдават съблюдава ли се новата разпоредба, която влиза в действие от 00:00 часа. Според наредбата потенциалът би трябвало да е напълнен до не повече от 50%, а работното време да е до 22:00 часа и с изискванията на зелен документ за чиновници и гости. Това разгласи регионалният шеф на София-град Иван Кючуков след съвещание Областния противоепидемичен съвет.

На нарушителите ще се постановат санкции. Ограниченията обгръщат хотели, заведения, игрални зали, казина, кина и театри. Търговските центрове към момента няма да бъдат ограничавани.

По проект се планува детските градини в София да затворят последни.

През последните дни междинната заболеваемост на 100 хиляди население пораства приблизително със 100 инфектирани на ден. Въпреки това, напън върху лечебните заведения към момента няма, акцентира Кючуков

Към този миг няма да има нито разреждане, нито учестяване на градския превоз в София, добави регионалният шеф.

Препоръката към чиновниците в общинската администрация е, там където е допустимо, да се работи от отдалеченост.
Ресторантьорите завеждат правосъдни каузи поради COVID-мерките
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) започват серия от правосъдни каузи и администрати...
Прочети повече
Преди две седмици регионалният шеф разгласи, че чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи ще опитат да открият скритите контактни лица. Към днешна дата обаче запас не стига и ще се разчита на съвест, добави още той.

Мерките от тази нощ ще останат в действие в идващите две седмици. Ако има възстановяване на обстановката, могат да бъдат разисквани на Обществения съвет идната сряда.

Припомняме, че притежателите на заведения се заканиха всеобщо да бойкотират ограниченията.

" Абсолютно всички притежатели на клубове, питейни заведения и нощни заведения ще бойкотират ограничаващата заповед на Столичната районна здравна ревизия. Според нас тя е дискриминационна и ще унищожи сектора ". Това съобщи за Actualno.com ръководителят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов.

Още от СОФИЯ:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР