Точно в 10 часа днес на Червения площад в Москва

...
Точно в 10 часа днес на Червения площад в Москва
Коментари Харесай

Показват нови оръжия на отложения Парад на победата в Москва

Точно в 10 часа през днешния ден на Червения площад в Москва стартира Парадът на успеха по случай 75-та годишнина от успеха във Великата отечествена война. Той трябваше да се състои на 9 май, само че беше отсрочен поради коронавирусната зараза.

Днешната дата не е определена инцидентно, тъй като на 24 юни 1945 година е проведен първият Парад на успеха, управителен от маршал Константин Рокосовски и признат от заместник-главнокомандващия на въоръжените сили маршал Георгий Жуков.

Тази година в парада ще вземат участие над 14 000 военнослужещи, повече от 200 единици техника, 55 самолета и 20 хеликоптера.

Очаква се да бъдат показани и напълно нови мостри оръжие като танка Т-90М, зенитно-артилерийския комплекс „ Деривация Противовъздушна отбрана ", реактивната система за залпов огън „ Торнадо С ", тежката огнеметна система ТОС 2 и осъвременения зенитно-ракетен комплекс С-300В4.

Сред задграничните посетители на парада тази година са водачите на Беларус, Казахстан, Молдова, Киргизия, Узбекистан, Таджикистан, Сърбия, Босна и Херцеговина, както и на интернационално непризнатите републики Абхазия и Южна Осетия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР