Точно така, ако имате желание да помогнете, тогава е по-добре

...
Точно така, ако имате желание да помогнете, тогава е по-добре
Коментари Харесай

Ако искате да помогнете на близък човек, просто не му помагайте

 Точно по този начин, в случай че имате предпочитание да помогнете, тогава е по-добре да не помагате по принцип. Нито със съвет, нито с пари, по никакъв начин. По-добре е да оставите индивида самичък. Защото може да работи такова нещо като свръхопеката на родителите. Нека да разберем.

Има изключение единствено в случай че можете да разрешите този проблем или индивидът в сериозна обстановка. В други случаи, когато човек е в положение да си помогне, е по-добре да го оставите без помощ.

Това е изключително правилно в тази ситуация с родители и деца. В последна сметка, нали знаете тези младежи и възрастни, които не могат да се оправят даже и с най-простите неща? Трудно им е да приказват с хората на улицата, мъчно им е да си намерят работа, даже да наемат апартамент, да вземем за пример, им е мъчно.

Това се случва, когато родителите, най-често майката, вземат решение всички проблеми на детето, тя не му дава късмет да прави всичко самичък. Така детето привиква с обстоятелството, че хората в близост могат да вършат всичко, а то не може. Мислите ли, че това е всичко? Не, това е единствено част от казуса.

Основният проблем е, че детето пораства и ние получаваме беззащитен възрастен, само че който знае по какъв начин да изиска помощ. Решава всичките си проблеми посредством други хора. Във всеки от нас има подобен човек, в някой повече, в някой по-малко. Но същността е една.

Следователно, когато оказваме помощ в елементарни обстановки, ние подхранваме безпомощността на този човек. Той става все по-безпомощен, в действителност ние съсипваме живота му, макар че му оказваме помощ. Ако оставим индивида без нашата помощ, той може да откри помощ от различен човек, да, само че като цяло всичко е по-сложно.

Намирането на различен от време на време не е толкоз елементарно. Понякога няма подобен. Затова с този жест ние в действителност му оказваме помощ. Човек има малко, само че възходящо възприятие за отговорност и лична мощ. Такъв човек всякога ще става все по-силен.

Между другото, би трябвало да мислите и за себе си по същия метод. Трябва да молите за помощ единствено в краен случай. Само в крайни случаи, когато е нереално да разрешите казуса сами. По този метод с течение на времето ние ще решаваме независимо проблеми от все по-голям мащаб.

esotericblog

 

Неотменим галактически Закон: Ако не благодарите за помощта – принудително ще си се отнеме силата на благодарността

 

Неблагодарният човек нарушава енергийния баланс, по тази причина той ще бъде възобновен при първа опция. Също както  езерото, от което е източена водата му за напояване, ще взима от  други места, за…

Цялата публикация

Никога не предлагайте помощта си в тези 5 обстановки

 

Понякога най-хубавият излаз е да не се намесваме … Някои хора просто не могат да живеят, без да оказват помощ на другите. Да не предложат помощта си е обратно на природата…

Цялата публикация

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР