Точно преди година Москва обяви повишена готовност за епидемия, при

...
Точно преди година Москва обяви повишена готовност за епидемия, при
Коментари Харесай

Пандемия! Руски медии коментират коронавируса и борбата с него

Точно преди година Москва разгласи нараснала подготвеност за зараза, при все това болните от COVID-19 тогава бяха единици. За една година столицата записва съвсем един милион случаи, а в цяла Русия се заразиха 4 290 135 души. Пандемията лиши живота на 87 823 от тях.

Пиковата заболеваемост към този момент е минало, само че за победа над инфекцията още е рано да се приказва, написа съветският в. " Известия ".

Експерти предизвестяват, че заболеваемостта може да скочи - федералните райони един след различен разхлабват ограниченията, позволиха даже съборите по Сирни Заговезни. Негативен сюжет може да се избегне единствено с всеобща имунизация. Тогава растежът на случаите може да спре още към края на март. Ако пък управляващите съумеят до лятото да имунизират 30-35 милиона души, през август новозаразените ще бъдат не стотици, а към този момент единици за денонощие, предвиждат експерти.

Търсенето на качествени и налични здравни грижи в Русия пораства по-бързо, в сравнение с се усъвършенства тяхното качество и досегаемост. Една от проблемите тук е огромният раздор сред формалните гаранции и опциите на системата, акцентира обаче създателят на коментар в същия брой, съобщи Българска телеграфна агенция.

Положението с COVID-19 на Запад не се подобрява; на този декор обстановката в Русия наподобява някакво знамение. Експертите обаче са единомислещи, че имитация няма и обстановката е постоянна - към този момент, отбелязва " Московский комсомолец ".

Но жителите на Русия " към този момент плюят на защитните средства ", маска носи един от 10 души, другите ги поставят единствено в метрото поради санкциите. Народът е изтощен да се тормози в очакване на неизбежното - естествена психическа реакция.

По последни статистически данни 56 % от хората в Русия не ги е боязън от заразяване, а развиването на имунизацията на практика спря. Който е изискал, към този момент се е ваксинирал, само че това са най-вече 5 на 100 от популацията, прибавя всекидневникът.

Сред аргументите за бавното движение на имунизацията в Русия " Взгляд " откроява нежеланието на хората заради " общото съмнение към имунизациите " и " неналичието на същински боязън от " короната ". За разлика от Съединени американски щати и Европейски Съюз, в страната няма толкоз доста умряли, нито толкоз строги карантини. А някои не си слагат доста положителната ваксина Спутник V, единствено тъй като до месец-два ще имат достъп до друга - ваксина от типичен вид, създадена от института " Чумаков ", се споделя в материала.

Междувременно Спутник V " се залавя отново да избавя Европа ". Европейските служители до неотдавна назоваха имунизацията " несигурна ", " рискова " и " политизирана ", само че към този момент започнаха процедури с оглед да бъде приета за подобаваща за жители на Европейски Съюз. Евробюрократите обаче не бързат - от бизнес и политически съображения, декларира " Взгляд ".

Процедурата в Европейската организация по медикаментите е нещо съществено. След втората обява в научното сп. " Лансет ", видимо повишила доверието към съветската ваксина, основният му редактор Ричард Хортън уточни, че регистрацията може да отнеме няколко месеца, само че изрази убеденост, че Спутник V ще откри необятно приложение, акцентира " Росийская газета ".

Спутник V към този момент е записана в 43 страни с милиардно население, само че за толкоз доста консуматори би трябвало да се обезпечи и съответното огромно произвеждане. Засега съветските управляващи споделят, че европейската регистрация ще обезпечи съветска ваксина за 50 милиона поданици на Европейски Съюз, считано от юни 2021 година - до тогава управляващите очевидно се надяват да осъществят имунизацията в самата Русия, добавя вестникът.

Според " Комерсант " почналата през вчерашния ден процедура в Европейската организация по медикаментите може да трае към месец. " Това са положителни вести ", коментирал европейският представител на СЗО Ханс Клуге, припомняйки " пълноценния и потвърден в предишното опит на Русия в създаването и производството на ваксини ".

Изданието прочее цитира и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен: " Русия предлага милиони и милиони дози ваксини при незадоволително приемлив прогрес във имунизацията на личните си жители ".

Редица европейски страни, измежду които Чехия, Хърватия и Норвегия, към този момент демонстрираха интерес към доставки на съветската ваксина, в случай че бъде утвърдена от европейската организация. Ако организацията " даде зелена светлина, ще се отнасяме еднообразно към всички ваксини ", даде обещание финландският външен министър Пека Хависто.

Според офиса на австрийския канцлер Себастиан Курц той е разискал предходната седмица възможни доставки на Спутник V с съветския президент Владимир Путин. Италианската столична област Лацио планува освен покупки на препарата, само че и взаимно произвеждане. Ако европейските специалисти признаят Спутник V или китайската Синовак за безвредни, " напълно аполитично ще ги даваме на хората у нас ", сподели президентът на Естония госпожа Керсти Калюлайд, също представена в " Комерсант ".

Наред с повишаването в Русия, изборните нарушавания, безработицата и беззаконията на силовите структури третата пандемична вълна също може да стане мотив за нови митинги в Русия, считат специалисти, говорили пред организация РОСБАЛТ.

В съпоставяне с развитите страни в Русия е по-висок делът на хората с влошено заради пандемията социално-икономическо състояние. Нищо чудно - жителите в действителност не получиха помощ от страната. Положението е тежко, не проблясва никаква светлинка, разяснява аналитикът Александър Кинев.

В случай на нови забрани поради третата вирусна вълна протестните настройки в Русия може да набъбнат. Въпросът е по какъв начин ще посрещне обществото парламентарните избори наесен - с групов имунитет или с цялостни лечебни заведения, заключава политологът Алексей Макаркин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР