Точно два месеца след грандиозния успех на второто издание на

...
Точно два месеца след грандиозния успех на второто издание на
Коментари Харесай

Български триумф на купа SENSHI в Камчия! Зрелищен екшън от първата до последната битка!

Точно два месеца след грандиозния триумф на второто издание на професионалните бойни церемония вечери по кикбокс, муай тай и карате киокушин SENSHI, на почитателите на бойните спортове бе поднесен още по-зрелищен екшън.

Третото издание на SENSHI бе изключително особено и за пръв път показа на публиката борби само по карате киокушин, по разпоредбите на новата професионална лига на Световния киокушин съюз - KWU International Professional League.

Правилникът включваше фул контакт карате киокушин, с удари в главата, като бяха разрешени даже хвърляния и удари с лакти.

SENSHI се провежда в неповторим за бойна церемония вечер формат - борбите се организираха в границите на два дни, с квалификации, полуфинали и финални срещи.

Този път хазаин на церемония вечерта бе черноморският курорт Камчия, а дуелите се играха в Амфитеатъра. Общо борбите на SENSHI бяха 27, като през първата вечер се състояха квалификационните мачове. В тях трима българи защитаваха достойнството на страната ни, а измежду бойците, които се изправиха на професионалния кръг на SENSHI, бяха представители от Таджикистан, Казахстан, Русия, Украйна, Беларус, Армения, Иран, Румъния, Турция и Унгария.

Георги Георгиев направи дебюта си на професионалния кръг на SENSHI против руснака Кирил Григориев. Победата класира българина против Виктор Хавиер (Бразилия) в идващия стадий от конкуренцията. Там обаче той отстъпи пред своя конкурент.

При представителите под 75 кг българската чест отбрани Петър Стойков, който е играч на столичния клуб " Армеец ". Той е нееднократен републикански първенец по кикбокс и карате киокушин, международен и европейски първенец по муай тай, има и сребърен орден от Световно състезание по киокушин за юноши старша възраст.

Стойков към този момент се поздрави с една победа на професионалния кръг на SENSHI. На предходното издание на галата през април в " Арена Армеец " той за пръв път игра по разпоредбите на новата професионална лига по киокушин. Тогава българинът записва безапелационна победа с 3:0 съдийски гласа над Омар Магомедов от Русия.

Сега Стойков нокаутира по зрелищен метод Сухроб Назаров от Таджикистан, а по-късно се оправи и с Павел Черепанов, грабвайки втората си купа от конкуренцията.

Третият българин, който се би на SENSHI - Николай Йоргов, се изправи против обещаващия войник от Бразилия Маркос Зинхани в първия ден от конкуренцията в категория до 80 кг. Това бе третият път, в който Йоргов се съревновава на професионалния кръг на церемония вечерта, и първият, в който се би по разпоредбите на KWU International Professional League. До момента той бе записал две победи на SENSHI в кикбокс срещи. През февруари във Варна Йоргов надви за по-малко от 20 секунди с нокаут над Митко Ашкилов от Македония, а през април в София победи възпитаника на кикбокс легендата Петер Артс - Томас Дуве.

Новото предизвикателство пред Йоргов не бе по никакъв начин малко. Бразилецът Маркос Зинхани също има опит на кръга на SENSHI. В зала " Арена Армеец " напролет той игра против българина Кристиян Георгиев. Въпреки това Николай записва подобаващ триумф против Зинхани и трябваше да се бие против Андрей Чеконин, нокаутирал тежко Мохамад Асади (Иран). Това обаче не се случи, откакто Йоргов счупи носа си и не съумя да вземе присъединяване в мача.

Всички дуели на SENSHI се излъчиха онлайн от интернационалната онлайн телевизия Fite.TV, на www.boec.bg, както и на уеб страницата на Световния киокушин съюз - www.kwunion.com. Входът за церемония вечерта бе безвъзмезден. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР