Точно 63-ма автори от цяла България са кандидатствали до момента

...
Точно 63-ма автори от цяла България са кандидатствали до момента
Коментари Харесай

63-ма поети се борят за първото място в конкурса Наздравица за любовта

Точно 63-ма създатели от цяла България са кандидатствали досега в поетичния конкурс, разгласен от община Асеновград, " Наздравица за любовта ". Те са изпратили общо над 160 авторски творби. Възможно е броят им да се усили, защото се взима поради датата на пощенското клеймо, т.е. може участник да е изпратил творбата си в крайния период за кандидатстване - 11.01.19 година и затова то да дойде по-късно.
По правилник, участниците би трябвало да са пълнолетни, само че междинна възраст не може да бъде посочена, защото направление " Култура " към община Асеновград не изготвя подобен вид изследване. Националният лиричен конкурс за любовна поезия „ Наздравица за любовта” ще се организира за шеста поредна година. " Откакто Асеновград се помни, все вино е правил, и то хубаво. А хубавото вино се прави с доста обич и ентусиазъм.
„ Наздравица за любовта” е последовател на богатите литературни обичаи на създателите от града. ", показват уредниците. Именно по тази причина, тематиката на състезанието е опияняващата, като бясно вино обич. Поетичното съревнование е анонимно, а творбите би трябвало да са на български език, непубликувани в печатни или интернет издания все още на оповестяване на състезанието. Изискване е също с тях претендентът да не е взел участие в други сходни състезания.
Официалното награждаване на най-хубавите създатели ще се състои на 29.01.19 година от 17:30 ч. в Градската библиотека „ Паисий Хилендарски” в Асеновград. Произведенията ще бъдат оценени от тричленно жури, а наградният фонд е с общ размер 1 600 лв.. Победителят ще получи 500 лв.. За втора премия са планувани 400 лв., а за третото място – 300 лв.. Ще бъдат връчени и две поощрителни награди по 100 лв.. Ще бъде отличен и най-успешно представилият се стихотворец от Асеновград, който ще получи 200 лв..
Паралелно с тази, се организира и друга сходна конкуренция - Международния конкурс за комизъм и ирония " Голямата къща на мъдрите хора ". Участието в него продължава до 21.04.19 година Всеки, искащ да взе участие, следва да изпрати до три неподписани произведения на книжен притежател в огромен плик, в който да сложи дребен плик със своите координати. Творците могат да вземат участие с къси форми: басни, стихотворения, фейлетони, миниатюри, епиграми и афоризми с дължина - до една машинописна страница.
Едновременно с художествените произведения, е разгласен и конкурс за карикатури. Те би трябвало да бъдат изпращани на формат А4 и да не са повече от три за един създател. Темата на състезанието тази година е ”Аб нихило нихил фит” ( " От нищото нищо не става " ). Победителите от " Голямата къща на мъдрите хора " и от двете категории ще бъдат наградени с по 500 лв.. За втора позиция ще бъдат връчени по 300 лв., а за трета - по 100 лв..
Крайният период за изпращане на творбите е 21.04.19 година Те би трябвало да са адресирани към направление „ Култура” от община Асеновград, а адресът е град Асеновград 4230, община Асеновград, площад „ Академик Николай Хайтов” №9, стая 505Б. Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени на тържествена гала в Градска библиотека „ Паисий Хилендарски” на 21.05.2019 година от 18:00 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР