Точно 50 години след последната си среща в къщата на

...
Точно 50 години след последната си среща в къщата на
Коментари Харесай

След 50 години Пранди пак отиде в селото на Чолов

Точно 50 години след последната си среща в къщата на Георги Чолов в село Изгрев, община Царево, селекционерът на мъжкия ни народен тим по волейбол Силвано Пранди отиде да види учителя си. 79-годишният Чолов е прочут като архитекта на волейбола в Италия, а самият Силвано не един път е изказвал благодарностите си към именития ни треньор.

„ Наистина бяхме под тази сянка и преди 50 години. Оттогава сме се виждали доста пъти, само че не и тук. Найден Найденов го докара от младежките финали в Бургас, с цел да ме види. Разговаряхме с часове – въпреки всичко толкоз доста години история имаме. И както обичам да се майтапя – в случай че Пранди е Професора на волейбола, то аз съм Архитекта “, сподели с типичното си възприятие за комизъм пред „ Меридиан Мач “ Учителя Чолов.

Припомняме, че през уикенда Пранди бе и в Бургас, където изгледа финалите при юношите старша възраст. Титлата взе " Левски ", а италианецът връчи трофея на „ сините “. Той се срещна и с кмета на града Димитър Николов, пред който показа, че новата „ Арена Бургас “ е подобаваща за волейболни надпревари от най-голям интернационален сан.

Никола Шентов, „ Меридиан Мач “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР