Точно 3 години след адската жп катастрофа в шуменската община

...
Точно 3 години след адската жп катастрофа в шуменската община
Коментари Харесай

Ето какво се случва в Хитрино точно 3 години след трагедията с влака

Точно 3 години след адската жп злополука в шуменската община Хитрино, която погуби 7 души, обитаемото място още е строителна площадка, само че за положително, написа в. "Труд ".

Разрушените къщи на хората – 23 домове, бяха вдигнати още веднъж /11 от тях благодарение на Камарата на строителите б.а./, а в този момент се ремонтират публични здания, водопроводи и улици.

В ход е осъществяване на 13 плана за близо 17 млн.лв., споделя зам.-кметът Ахмед Ахмедов.

Усилено се възвръща постройката на общината – тъкмо пред нея на 10 декември 2016 година дерайлира влаковата комбинация и вредите са огромни.

Възстановява се и Младежкия дом, следва строители да влязат и в постройката на Читалището.

„ Много е напреднала реконструкцията на вътрешния тръбопровод на село Хитрино и на довеждащия тръбопровод.

Готови са на 80% “, споделя Ахмед. В Хитрино са съумели да стартират реорганизация и на уличната мрежа.

Правят се нови настилки и тротоари, само че единствено когато времето разрешава. Пред довеждане докрай е и нова постройка на Полицейски сектор.

Остава да стартират поправки на Детската градина „ 1 юни “, да се построи спортна площадка в СУ „ П.Берон I “ и да стартира замяна на уличното осветяване.

До лятото на идната година се чака ремонтите да приключат и тогава да се сбъдне обещаното от дългогодишния кмет Нуридин Исмаил „ Хитрино да стане кукла “.

Равносметката е още, че по 200 къщи в Хитрино са осъществени частични или съществени поправки, а 35 семейства са получили строителни материали сами да поправят по-леки вреди.

Животът на хората „ влиза в релси “.

Категорични са, че претърпяното не може да бъде заличено по никакъв метод, нито пък обезщетено. Молят се никой, в никакъв случай да не претърпява техния пъкъл.

Делото „ Хитрино “ още е в ход в Окръжен съд в Шумен. Последното съвещание на 5 декември се отсрочи поради заболяване на един от машинистите.

Очакват се следващи значими експертизи за изясняване на жп случая, който докара до теч на пропилен, гърмеж и пожари в обитаемото място. Обвиняеми са двамата машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР