Тоалетната хартия съдържа изкуствени химикали, които могат да причинят рак,

...
Тоалетната хартия съдържа изкуствени химикали, които могат да причинят рак,
Коментари Харесай

Учени: Тоалетната хартия е опасна за човешкото здраве

Тоалетната хартия съдържа изкуствени химикали, които могат да причинят рак, затруднения по време на бременност, чернодробни болести

Оказва се, че тоалетната хартия е рискова за човешкото здраве, защото съдържа PFAS* - полифлуорирани химикали и перфлуорирани съединения, които са напълно изкуствени химикали, които не се срещат в естествена среда, известни още като " безконечни химикали ".

Според The ​​Guardian, учени от университета на Флорида са стигнали до това умозаключение, откакто са изследвали 21 марки хартия, оповестява.

Според откривателите тези съединения са токсични и на практика не се разлагат. Пояснява се, че тези субстанции могат да попаднат в утайката в пречиствателните станции за отпадни води, която се разпръсква върху обработваема земя като тор или се излива в естествени водоеми.

Тези химикали се употребяват за разнообразни домашен приложения, в това число за основаване на артикули, устойчиви на вода, петна и топлота. Те се употребяват и за боядисване на облекла, козметика и даже за основаване на съдове за кухнята.

Перфлуорираните химикали могат да причинят рак, фетални затруднения по време на бременност, чернодробни болести и други

*Състоящата се от повече от 4700 химикала групата на перфлуорираните и полифлуорираните алкилни субстанции (PFAS) включва необятно употребявани изкуствени химикали, които се натрупват с времето в човешкия организъм и в околната среда. Тези субстанции са известни като „ безконечни химикали “, тъй като са извънредно устойчиви в околната среда и в човешкия организъм. Те могат да причинят здравни проблеми като увреждания на черния дроб, болести на щитовидната жлеза, затлъстяване, репродуктивни проблеми и рак.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР