Тленните останки на първородния син на Симеон Сакскобургготски и доня

...
Тленните останки на първородния син на Симеон Сакскобургготски и доня
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски погреба Княз Кардам в Царската гробница във Врана

Тленните остатъци на първородния наследник на Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита бяха заровени на българска земя. Ковчегът на Кардам , Княз Търновски бе в положен в криптата на параклиса “Св. Св. Цар Борис и Йоан Рилски Чудотворец ” в двореца Врана ".

Церемонията е била в стеснен фамилен кръг и се случва в навечерието на 9-ата годишнина от кончината на княза .
 
 Кардам заравяне БГНЕС



Заупокойната света литургия е била отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп в наличието на родителите на княз Кардам, неговите синове Борис и Белтран и вдовицата Мириам, която към този момент е омъжена за йорданския принц Гази бин Мохамед.

На погребението са участвали и братята на трагично починалия Кардам - Княз Кирил Преславски и Княз Константин-Асен, както и сестра му Княгиня Калина и фамилията й.
 
 Кардам заравяне БГНЕС

Княз Кардам е роден на 2 декември 1962 година в Мадрид и според повеленията на Търновската конституция като правоприемник на Българския царски трон получава купата Княз Търновски и Херцог Саксонски. Князът е кръстен по православен ритуал, като наред с името Кардам получава и името Йоан в чест на Всебългарския настойник Св. Йоан Рилски.

През август 2008 година Кардам и брачната половинка му Мириам претърпяват тежка автомобилна злополука , от която най-големият наследник на Симеон Сакскобургготски не съумя да се възвърне .
 
 Почина първородният наследник на Симеон Сакскобургготски княз Кардам Guliver/Getty Images



На 7 април 2015 година, след съвсем седем години в кома , той умря. Кончината му настъпи в мадридска болница вследствие на белодробна зараза, като разследване от дългогодишното му обездвижване.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР