Тлъстинките по корема не са само пречката, която не ни

...
Тлъстинките по корема не са само пречката, която не ни
Коментари Харесай

10 ефективни начина да стопим корема

Тлъстинките по корема не са единствено пречката, която не ни разрешава да носим обичаната си рокля със самочувствие, те биха могли да се окажат и извънредно нездравословни за цялостното ни здравословно положение. Изследванията демонстрират, че хората които ги имат, са по-застрашени от развиването на диабет и сърдечни болести да вземем за пример.

Всички знаем какъв брой е мъчно да се разделим с тлъстинките по корема и тъкмо по тази причина през днешния ден сме ви приготвили научно потвърдени способи, които ще ви оказват помощ в това начинание:

1. Хапвайте огромно количество разтворими фибри

Разтворимите фибри всмукват водата и образуват гел, който забавя хода на храната през храносмилателната система. Изследванията демонстрират, че по този метод те спомагат за загубата на тегло, а повода се крие във обстоятелството, че ви държат по-дълго време сити и по този начин приемате по-малко храна на дневна база.

Някои от най-хубавите източници на разтворими фибри са:

ленено семе
брюкселско зеле
авокадо
бобови култури
къпини



2. Избягвайте храни, които съдържат транс мазнини

Транс мазнините се съдържат в някои маргарини, както и в значителен % от пакетираните храни, по тази причина постоянно поглеждайте етикета преди да си купите артикул в пакетче. Транс мазнините провокират инфектиране в тялото и се свързани с появяването на някои сърдечни болести, инсулинова устойчивост и трупане на мазнини в региона на корема.

3. Не пийте прекалено много алкохол

Редица изследвания демонстрират, че несъразмерната приложимост на алкохол води до натрупването на коремни тлъстини. Не е належащо изцяло да спрете алкохолните питиета, само че е значимо да ги ограничите.



4. Хапвайте протеини

Протеините са извънредно значими за поддържането на здравословно тегло. Те подтискат апетита и ни държат сити за по-дълго време. Освен това поддържат метаболизма ни деен и спомагат за задържането на мускулна маса, даже до момента в който отслабвате.

Добри източници на протеини са:

месо
риба
яйца
млечни артикули
суроватъчен белтък
фасул

5. Намалете напрежението

Стресът постоянно се свързва с натрупването на тлъстинки, а повода се крие в това, че той кара организмът да отделя по-голямо количество от стресовия хормон кортизол, който пък усилва апетита и спомага за натрупването на мазнини. Специалистите поучават да въведете в всекидневието си практики като йога и медитация, които да ви оказват помощ да управлявате напрежението и да не прибягвате до сладки и мазни изкушения, когато сте ядосани или обезпокоени.

6. Правете кардио извършения

Кардиото упражненията са измежду най-ефективните способи да намалите насъбраните мазнини в региона на корема. Някои проучвания в сферата обаче си опонират - част от експертите са на мнение, че е най-добре да практикувате леки кардио извършения, до момента в който други считат, че целесъобразни са интензивните тренировки. И в двата случая обаче е значимо да упражнявате най-малко 2-3 пъти седмично за към час.



7. Вдигайте тежести

Персоналните треньори имат вяра, че е най-добре да комбинирате кардио упражненията с повдигане на тежести. Тренировките с тежести задържат мускулната маса и затрудняват натрупването на мазнини. Ако до момента не сте практикували този вид тренировки, започнете с леки тежести и се консултирайте със експерт в региона.

8. Водете си дневник

Въпреки всичко най-ефективният метод да отслабнете е да контролирате храната, която приемате. Често обаче забравяме какво сме хапнали през вчерашния ден или оня ден и в края на седмицата се чудим за какво още веднъж се усещаме подути или сме качили няколко килца. Затова диетолозите поучават най-малко за месец да си водите дневник, в който да записвате храната, която приемате. Така ще имате по-добър взор над питателните си привички и ще можете да редуцирате нежеланите калории.

9. Хапвайте мазна риба всяка седмица

Мазните риби имат голям брой изгоди за тялото, само че може би най-популярната от тях е, че са богати на протеини и омега-3 мастни киселини. Някои изследвания демонстрират, че точно омега-3 мастните киселини предотвратяват натрупването на мазнини в региона на корема. Затова се стремете да включите в менюто си някои от тези риби всяка седмица: сьомга, херинга, сардини, скумрия или аншоа.



10. Спрете да пиете плодови сокове

Плодовите сокове са извънредно богати на витамини и минерали, само че в тях се съдържа огромно количество захар, от време на време съвсем колкото в някои от подсладените питиета, които умишлено заобикаляме. Затова заменете фрешовете с вода, неподсладен чай или газирана вода с лимон или лайм.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР