Тийнейджърката екоактивистка Грета Тунберг е един от четиримата носители на

...
Тийнейджърката екоактивистка Грета Тунберг е един от четиримата носители на
Коментари Харесай

Грета Тунберг спечели алтернативната Нобелова награда

Тийнейджърката екоактивистка Грета Тунберг е един от четиримата носители на премия, известна като различната Нобелова премия на Швеция.
" С премията Right Livelihood Award 2019 година ние почитаме четирима визионери, чието управление даде право на милиони хора да пазят неотменните си права и да се стремят към витално бъдеще за всички на планетата Земя ", се споделя в изказването на фондацията.

Announcement of the 2019 Right Livelihood Award Laureates https://t.co/f4j4PYndqK via @YouTube
— Arto Valtonen (@ArtoValtonen) September 25, 2019
Тя завоюва премията " за вдъхновяващи и мощни политически претенции за незабавни дейности в региона на климата, отразяващи научни обстоятелства ". Това споделят от фондация Right Livelihood Award, която дефинира носителите на влиятелните оценки.
16-годишната Тунберг подлага на критика международните водачи с тирада в Организация на обединените нации, които не съумяват да се оправят с изменението на климата. Тя си завоюва гнева на Доналд Тръмп, само че и получи поддръжката на милиони в Глобална климатична стачка.
Коя е младата активистка и каква е нейната история можете да прочетете в тази публикация.

" You come to us young people for hope... If you choose to fail us, I say we will never forgive you. We will not let you get away with this. "

Thank you, @GretaThunberg, for your ❤️
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР