Тийнейджърът, който уби осем съученици и охранител в училище в

...
Тийнейджърът, който уби осем съученици и охранител в училище в
Коментари Харесай

13-годишният убиец от Сърбия имал списък за убийства на съучениците си

Тийнейджърът, който умъртви осем съученици и охранител в учебно заведение в Сърбия, е възнамерявал нападението седмици наред и е имал " лист за убийства ", съгласно полицията, представена от BBC

13-годишният Коста бе задържан след нападението в сряда в главното учебно заведение " Владислав Рибникар " в Белград. Бащата и майката на детето също са задържани.

„ Аз съм умопобъркан, който би трябвало да се успокои ”. Това споделил 13-годишният Коста Кечманович, направил стрелбата с жертви и ранени в учебно заведение в Белград. Момчето единствено подало сигнал за нещастието в полицията и това били първите му думи, сподели шефът на полицията в града Веселин Милич пред сръбската РТС.
Мотивите за нападението към момента не са ясни, седем от жертвите са девойки.

При стрелбата са ранени още шестима възпитаници и преподавател, още четири момчета и две девойки. С най-тежки пострадвания е момче простреляно във врата и гърдите. Учителка, ранена при нападението, е претърпяла интервенция, а министърът на опазването на здравето сподели във вторник, че животът й е в заплаха. Повечето от жертвите са родени през 2009 година, което значи, че са били на 13 или 14 години по време на случая.

Твърди се, че обвиненият е употребявал оръжията на татко си , като и двата са имали законни позволения. Твърди се също, че той е ходил на стрелбище повече от един път с татко си преди убийствата. В раницата на малолетния палач полицията е разкрила четири коктейла „ Молотов ” и два револвера.

Полицията споделя, че обвиненият е възнамерявал нападението един месец авансово и че е носел " лист с приоритет " с деца, които да нападна и в кои класни стаи ще отиде първо.

В телевизионно послание към страната президентът Александър Вучич разказа офанзивата като „ най-трудния ден в актуалната история на нашата страна “. Той сподели, че обвиненият ще бъде изпратен в психиатрична клиника. Съгласно настоящото сръбско законодателство той не може да носи наказателна отговорност, защото е под 14 години.

Сред жертвите е и една ученичка от френска народност, съобщи Танюг, като се базира на известие на френското външно министерство, в което се показват дълбоки съболезнования на фамилиите на починалите деца и се пожелава бързо излекуване на ранените.

Г-н Вучич предложи възрастта за наказателна отговорност да бъде понижена до 12 години след убийствата.
Той също по този начин предложи няколко други промени, в това число одит на разрешителните за огнестрелни оръжия и стягане на разпоредбите по отношение на това кой има достъп до стрелбищата.

От петък е разгласен тридневен народен печал.

A 14-year-old suspect in Serbia's Belgrade has killed 8 of his schoolmates and a security guard, in a rare mass shooting that has shocked the country ⤵️
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР