Титулярният защитник на Ботев (Пловдив) Антоан Конте ще пропусне началото

...
Титулярният защитник на Ботев (Пловдив) Антоан Конте ще пропусне началото
Коментари Харесай

Ботев остана без титуляр за зимната подготовка

Титулярният бранител на Ботев (Пловдив) Антоан Конте ще пропусне началото на зимната подготовка на отбора, само че може изобщо да не вземе присъединяване в нея.

Причината за това се дължи на обстоятелството, че 29-годишният защитник беше привикан в националния тим на Гвинея за идното издание на Купата на Африканските народи в Кот д`Ивоар (13 януари – 11 февруари), написа Рlovdivnews.

Конте попадна в листата с 25 избраници на селекционера Каба Диавара. Гвинея е в група със Сенегал, Камерун и Гамбия, като мачовете са на 15, 19 и 23 януари.

Това значи, че Антоан Конте ще пропусне началото на зимната подготовка на Ботев (Пловдив). „ Канарчетата “ се събират на 4 януари и до 21 януари ще се готвят на клубната си база в Коматево. След това стартира лагер в Белек, където са планувани пет контроли. Ако Гвинея успее да излезе от групата си, Конте ще пропусне цялата зимна подготовка на „ жълто-черните “.

Националният тим на Гвинея се събира на 28 декември в Конакри. Два дни по-късно стартира лагер в Абу Даби, който ще продължи до 12 януари. Тогава е полетът до Кот д`Ивоар. По време на подготовката в ОАЕ е планувана контрола с Нигерия.

Антоан Конте укрепи Ботев (Пловдив) при започване на септември, когато се причисли от Апоел (Тел Авив). Африканецът бързо се трансформира в титуляр за „ канарчетата “ и взе присъединяване в общо 11 мача от всички шампионати (9 за състезание и два за Купата), в които се отличи с една асистенция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР