ТИРАНА, Албания (АП) — Президентът на Украйна ще бъде домакин

...
ТИРАНА, Албания (АП) — Президентът на Украйна ще бъде домакин
Коментари Харесай

Зеленски ще бъде домакин на среща на върха в Албания, търсейки повече военна подкрепа от Югоизточна Европа

ТИРАНА, Албания (АП) — Президентът на Украйна ще бъде хазаин на среща на върха с държавното управление на Албания в сряда, която има за цел да насърчи спомагателна поддръжка за Киев от страни от югоизточна Европа, защото признаците на отмалялост нарастват две години след пълномащабното навлизане на Русия.

Не е ясно какво се чака да реализира срещата на върха отвън декларираните цели за „ мир, сигурност, съдействие “. Нямаше разполагаем дневен ред преди срещата на върха. Длъжностни лица от членката на НАТО Албания не дадоха детайлности.

Украинският президент Володимир Зеленски ще участва персонално на последната спирка от интернационална обиколка, която го видя в Саудитска Арабия във вторник, с цел да упорства за кротичък проект и връщането на военнопленници от Русия.

Осигуряването на спомагателна поддръжка е основно за водача на Украйна, до момента в който страната му е изправена пред провокации на бойното поле. Зеленски в неделя разгласи, че 31 000 украински бойци са били убити в борба след нахлува...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР