Тимът на Септември София победи с лекота гостуващия Спортист Своге

...
Тимът на Септември София победи с лекота гостуващия Спортист Своге
Коментари Харесай

Септември взе предимство за баража в efbet Лига, разбивайки Спортист Своге

Тимът на Септември София победи с лекост гостуващия Спортист Своге с 3:0 в директен спор за място в баражния мач, даващ право на присъединяване в efbet Лига следващата година. За момент столичани не оставиха подозрение, че са по-добрият всред двата тима в Драгалевци и надвиха над своя конкурент в следобеда на сряда

В рамките на 10 минути Марио Илиевски вкара две попадения за столичани (14 и 24), а шест преди края на постоянното време ветеранът Георги Сърмов оформи крайния резултат на комплекса в столичния квартал.

По този метод Септември се изкачи до третото място във краткотрайното класиране и се откъсна на шест точки пред Спортист, който е с 47 пункта.

Мачът стартира в умерено движение, само че в 14-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, откакто Ивайло Михайлов препъна Йоан Гаврилов в наказателното поле на гостите от Своге. Те имаха искания към отсъждането на рефера Волен Чинков, само че и на повторенията се видя, че нарушаване има. Зад топката застана Марио Илиевски, който с обмислен изстрел откри резултата - 1:0.



В 19-ата минута Атанас Кабов проби добре отляво и стигна до аутлинията в наказателното поле на Спортист. Първо той насочи изстрел, с който Кунчев се оправи, а топката се върна в юношата на Левски. Кабов можеше да комбинира с двама свои съотборници, само че реши да продължи да стреля, което не бе добра концепция. В 21-ата минута Гаврилов получи подаване отляво от Пешов и шутира с десния крайник от дузпата, само че много неопределено.

Миг по-късно Томи Костадинов преодоля Иван Арсов през дъгата на Септември, само че си поведе дълго топката и Банков улови. В 24-ата минута пък Гаврилов засече центриране отляво и с лекост преодоля Кунчев за 2:0.

В 40-ата минута крилото Атанас Кабов насочи удар от отдалеченост, само че Кунчев се намеси. В последната минута Християн Казаков отигра добре центрирана топка отдясно, само че ударът му бе право в стража на гостите, който се намеси. В ответната офанзива Славков шутира, само че не затрудни Николай Банков.

Второто полувреме стартира с офанзива на гостите, която не докара до нищо забавно. В 46-ата минута Марио Илиевски излезе самичък против вратаря, само че изстрелът му бе доста слаб и не затрудни Кунчев. Минута по-късно единствено вратарят Банков раздели "шоколадите " от попадението. След центриране отдясно топката бе изчистена право на волето на Томи Костадинов. Банков обаче се намеси добре и избави удара на седмицата на Спортист.

В 55-ата минута рисково центриране откри Марио Илиевски, който стреля с глава, само че Стефано Кунчев се хвърли и изкара в корнер. Малко по-късно Кабов насочи отдалечен изстрел, само че неопределено. 7 минути по-късно Спортист получи правото да извърши директен свободен удар. Зад топката застана Христов, само че ударът му разочарова и не докара до нищо.

В 68-ата минута Томи Костадинов извърши отдалечен фаул, само че Банков внимаваше и улови. В 76-ата минута Пешов набра добре скорост и проби отдясно, а по-късно съумя да нанесе и подъл шут по диагонала. Топката обаче мина около страничния дирек. Шест преди края Георги Сърмов вкара извънредно хубав гол с левия крайник, откакто опитният халф матира Кунчев със сериозен изстрел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР