Тим Кук прие Владимир Зеленски във футуристичната централа на Apple

...
Тим Кук прие Владимир Зеленски във футуристичната централа на Apple
Коментари Харесай

Украйна кани Applе да инвестира в страната


Тим Кук одобри Владимир Зеленски във футуристичната централа на Apple в Купертино
(снимка: president.gov.ua)

По време на работно посещаване в Съединени американски щати президентът на Украйна Владимир Зеленски се срещна с основния изпълнителен шеф на Apple Тим Кук в централата на компанията в Купертино. Двамата разискаха благоприятни условия за вложения на ИТ колоса в страната.

Зеленски означи, че украинският ИТ бранш сега се развива бързо и формалното разкриване на офиса на Apple в страната е още едно доказателство за вероятностите на украинския пазар.

„ Украйна към този момент е мощен международен ИТ център. Нашите експерти сполучливо работят с компании от листата на Fortune 500, в това число Apple ”, сподели Зеленски, от държавния уеб страница.

Президентът на Украйна приказва за по-нататъшно разширение на наличието на Apple в страната, по-специално с помощта на екипите за онлайн поддръжка, модераторите на Apple Music и AppStore и услугите за поддръжка на устройства.
още по тематиката
Държавният глава и неговият екип показаха на Тим Кук плана „ Дія City ”, създаден от Министерството на цифровата промишленост на Украйна дружно с интернационалните специалисти и представители на украинската ИТ общественост за основаване на удобни условия за развиването на промишлеността на осведомителните технологии.

По време на срещата Зеленски и Кук разискаха благоприятни условия за съдействие в региона на образованието по програмиране за възпитаници, студенти и здравни служащи, както и за даване на компютърно съоръжение на учебни заведения и учители в границите на стратегиите, прилагани в Украйна.

На срещата беше разисквана и опцията Apple да построи център за данни за iCloud услуги в Украйна, по образеца на центъра, който е издигнат в Дания. Двете страни разискаха и локализацията на продуктите на Apple, по-специално поддръжката на украинския език в гласовия помощник Siri.

Освен това Зеленски и Кук разискаха присъединяване на Apple в преброяването на популацията в Съединени американски щати и опцията за съдействие с компанията при осъществяване на сходен план в Украйна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР