Тим Бъртън изтъква „смущаващия“ AI, оприличавайки го на робот, който „взема“ душата ви

...
Тим Бъртън критикува смущаващия“ изкуствен интелект (AI), като сравнява използването
Коментари Харесай

Тим Бъртън критикува „смущаващия“ изкуствен интелект (AI), като сравнява използването му за имитиране на неговия отличителен стил като „като робот, който отнема човечността ви, душата ви“.

Плодовитият режисьор, който стои зад филмите „Edward Scissorhands“, „Corpse Bride“ и „Beetlejuice“, направи коментарите по време на интервю за британския вестник The Independent през уикенда.

Той се позоваваше на статия от Buzzfeed, която използва изкуствен интелект, за да преосмисли героя на Дисни, сякаш беше в някой от неговите филми.

„Не мога да опиша чувството, което ти създава“, каза Бъртън. „Това ми напомни, когато други култури казват: „Не ме снимайте, защото това отнема душата ви.““

Той каза, че някои AI изображения на герои от филми като „Замръзналото кралство“, „Цар Лъв“, „Спящата красавица“ и „Малката русалка“ са „много добри“, но добави, че „това, което прави, е изсмуква нещо от теб.

„Това отнема нещо от вашата душа или психика; това е много обезпокоително, особено ако е свързано с вас. Това е като робот, който отнема човечността ви, душата ви.

Майкъл Кийтън и Уинона Райдър
участва във филма на Тим Бъртън от 1988 г. "Beetlejuice." Майкъл Кийтън и Уинона Райдър участва във филма на Тим Бъртън от 1988 г. "Beetlejuice". Geffen/Warner Bros/Kobal/Shutterstock

Потенциалните последици от използването на AI са сред централните проблеми, водещи до продължаващите стачки на актьори и писатели, които спряха продукцията в Холивуд.

SAG-AFTRA, профсъюзът на актьорите, който представлява около 160 000 членове, е в стачка от юли. Загрижени са, че изкуственият интелект ще доведе до много по-малко наети актьори в бъдеще, докато скоростта на промяна в технологията е едно от нещата, които възпрепятстват преговорите със студията, казаха експерти пред CNN през юли.

Писателите също са загрижени за въздействието на изкуствения интелект, въпреки че сценаристът Джон Август каза пред CNN по-рано тази година, че искането за регулиране на изкуствения интелект „е едно от последните неща“, добавени към списъка на синдиката, но че „очевидно е проблем, който писателите са загрижени за“ и трябва да се обърнат сега, а не когато контактът им възобнови след три години. Дотогава, каза той, „може да е твърде късно“.

Бъртън беше на ден и половина от завършването на снимките на „Beetlejuice 2“, продължението на неговата култова класика, когато стачката на актьорите спря продукцията, каза той пред The ​​Independent.

Крис Айзидор и Саманта Мърфи Кели от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР