TikTok роди много онлайн звезди, но създаде и доста небивалици,

...
TikTok роди много онлайн звезди, но създаде и доста небивалици,
Коментари Харесай

TikTok забрани предизвикателство, ето защо

TikTok роди доста онлайн звезди, само че сътвори и много небивалици, които се трансфораха в цялостен шлагер и тренд. Някои от тях са в действителност занимателни, забавни и истински, само че други са по-скоро тотално откачени, безсмислени и рискови. Именно рисковите провокации в обществените мрежи са нещо, на което би трябвало да се обръща внимание и да се приказва съществено, написа каналът на  във vbox7.

Един от рисковите трендове обаче бе неразрешен от TikTok, а той бе известен като " Предизвикателство на щайги за мляко " (#MilkCrateChallenge). Построява се пирамида от пластмасови щайги, които са предопределени за бутилки от мляко, а по-късно тиктокърите се пробват да минат от единия до другия край, без да паднат от нестабилните каси. Подобно предизвикателство е рисково, тъй като е доста евентуално да се нараните съществено.

Ортопедичен хирург от щата Вирджиния в Съединени американски щати даже се обърна към всички практикуващи въпросното предизвикателство, като им акцентира какъв брой неуместно, рисково и нездравословно е, тъй като единственото нещо, което може да се случи е... да станат " посетител " на незабавна помощ в миг, в който лечебните заведения са претрупани с пациенти с COVID-19 (бел.ред. с изключение на, в случай че въпросните хора не желаят доста мощно да се пробват за малко лайкове и счупени или изкълчени крайници).

 



Предизвикателството стана толкоз известно в TikTok, че от платформата взеха решение да забранят всички видеа с хаштага #MilkCrateChallenge. От компанията обявиха, че не разрешават наличие, което разпространява или възхвалява дейности, които са евентуално рискови за здравето.

Ние ви съветваме да не се подвеждате и да не възпроизвеждате всевъзможни рискови провокации, които заплашват вашата сигурност и здраве.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР