TikTok официално представя платформа за пазаруване, TikTok Shop, за потребители в САЩ

...
TikTok официално пуска своя пазар и услуги на TikTok Shop
Коментари Харесай

TikTok официално пуска своя пазар и услуги на TikTok Shop за потребители в САЩ тази седмица.

Пазарът за пазаруване, който е в режим на тестване от ноември 2022 г., е включен директно в приложението за видео TikTok. От вторник той предлага набор от артикули за продажба, като преси, тениски и слушалки от продавачи на трети страни, в допълнение към продуктите, продавани от проверени американски компании като модния търговец на дребно Revolve и козметичната компания Morphe.

„TikTok Shop вече ще предоставя достъпни за пазаруване видеоклипове и потоци НА ЖИВО директно към емисиите на For You в цялата страна — и ще даде на марките, търговците и творците инструментите за директна продажба чрез съдържание, което може да се пазарува в приложението TikTok“, компанията каза на уебсайта си.

за забраната на приложението. Други опасения включват автентичността на продуктите и сигурността на данните, според Bezinga.com.

Но пробивът в електронната търговия не е лесен за социалните медийни платформи като цяло. Социалните мрежи, като Instagram и Facebook, се оттеглиха от инициативите за качване на стоки директно на потребителите, съобщи Digiday.

TikTok Shop е на път да загуби повече от $500 милиона в САЩ тази година, според доклад от август от The Information.

Все пак TikTok има огромна потребителска база, към която да продава. Приложението рязко нарасна в популярността си в САЩ, натрупвайки повече от 150 милиона американски потребители, се казва в изявление на компанията по-рано тази година. То също се превърна във второто най-популярно приложение сред тийнейджърите след YouTube, показва проучване на Pew Research от 2022 г.

Нарастващите етични притеснения на Шейн може да тласкат някои купувачи от Gen Z да търсят другаде Делото на Шеин обвинява сайта за бърза мода в нарушения на RICO Тему и Шейн в съдебна битка, докато се състезават за САЩ

TikTok Shop вече има огромен успех в Южна Азия. Само в Индонезия TikTok има повече от 100 милиона активни потребители, които прекарват средно над 100 минути в приложението на ден, според Bloomberg.

Платформата за пазаруване се стреми да достигне 20 милиарда долара продажби на стоки тази година, повече от четири пъти повече от миналата година, съобщи Bloomberg. Пазарът в САЩ, където продажбите на електронна търговия на дребно възлизат на 871 милиарда долара през 2021 г. и нарастват със среден темп от 16% годишно от 2011 г. насам, според данни от консултантската фирма FE International, може да изиграе съществена роля в постигането на тази цел от TikTok Shop.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР