Тихоокеанският флот на Руската федерация е вдигнат по тревога в

...
Тихоокеанският флот на Руската федерация е вдигнат по тревога в
Коментари Харесай

Русия вдигна Тихоокеанския си флот в бойна готовност

Тихоокеанският флот на Руската федерация е вдигнат по паника в 9:00 часа локално време във Владивосток (02:00 часа българско време) и наведен в най-висока степен на бойна подготвеност. Моряците са натоварени със задачата да попречат на конвенционален съперник да навлезе в южната част на Охотско море и да отхвърлен десант на Сахалин и южната част на Курилските острови. 

Това разгласи съветският министър на защитата Сергей Шойгу на заседание с управлението на военното ведомство, оповестява ТАСС.

Част от Военно-космическите сили на Русия също ще вземат участие в ученията, ръководени от главнокомандващия военноморския флот Николай Евменов. Събитието има за цел да увеличи готовността на съветската войска за " отбиване на експанзията на евентуален съперник от океанските и морските региони ", а също по този начин да бъде отработено за обезпечаване на дейностите на стратегически атомни подводници.

Основната цел на инспекцията е " да се построи способността на Въоръжените сили да вземат решение задания по отразяване на експанзията на евентуален съперник от океанско и морско направление ", означи министърът, представен от " Фокус ".

Участниците в инспекцията ще би трябвало да отблъскват масирани ракетни и артилерийски удари, да откриват и унищожават макет на противников подводници и да унищожават " противников “ военноморски ударни групи и наземни цели.

Проверката се организира на три стадия: привеждане на флота в цялостна бойна подготвеност, разрастване на силите в непрекъсната подготвеност и директно осъществяване на подготовка за бойни задания. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР