Тихомир Иванов стана световен шампион за студенти. На Универсиадата в

...
Тихомир Иванов стана световен шампион за студенти. На Универсиадата в
Коментари Харесай

Тихомир Иванов стана световен студентски шампион с виза за Доха

Тихомир Иванов стана международен първенец за студенти. На Универсиадата в Неапол плевенският лекоатлет победи в скока на височина с 2,30 м, като покри и норматива за Световното състезание в Доха през есента. Постижението е най-хубавото му за сезона, като досега беше преодолял 2,26 м. Иначе топрезултатът му навън е 2,31 м от Световното състезание в Лондон 2017.
На ст. " Сан Паоло " среброто взе Алперен Аджет (Тур) с 2,24 м, а със същия резултат Андриюс Глебаускас (Лит) се окичи с бронз.
Тишо е петият български спортист с затрупан норматив за Доха. Преди него нормите преодоляха атлетките Ивет Лалова (200 м), Радослава Мавродиева (гюле), Габриела Петрова (троен скок) и Мирела Демирева (скок на височина).
" Щастлив съм. Радвам се, че с тъкмо подобен резултат завоювах купата. Бях покрай превъзмогване на височината от 2,33 м, което пък е норматив за Олимпиадата в Токио 2020. Има занапред надпревари. Първият ми опит беше доста прекрасен, безусловно си беше скочена височината, само че е фаул в последна сметка. Надявам се да имам още такива опити над 2,30 м. Радвам се, това да е тласък. Това е първият ми златен орден. Скача ми се доста, уповавам се да се запълни графикът и за другия месец, завръщам се по един много порядъчен метод. Зная, че има хора, които имат вяра в мен. Успях да си направя подарък за рождения ден ", разгласи Иванов, който през вчерашния ден навърши 25 години.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР