Тихо и без да вдига излишен шум, актьорът Мартин Гяуров

...
Тихо и без да вдига излишен шум, актьорът Мартин Гяуров
Коментари Харесай

Мартин Гяуров напусна тихо Сатиричния театър

Тихо и без да подвига непотребен звук, артистът Мартин Гяуров напусна Сатиричния спектакъл.

Причината за това е, че внукът на оперния бас Николай Гяуров въобще не се чувствал в свои води в комедийната натрупа, прегорял в работата, получил бърнаут, изпаднал в тежка меланхолия и едвам не се пропил.

 

За част от трагичното прочувствено положение на брачна половинка си описа обществено в телевизионно изявление неговата брачна половинка – известната актриса Йоанна Темелкова. Тя не загатна Сатиричния спектакъл, само че от думите й стана ясно, че засяга точно него. Йоанна не разкри и че Мартин към този момент е напуснал.

 

Гяуров се причисли към комедийната натрупа през 2019 година след специфична покана от страна на шефа Калин Сърменов. Преди това 13 години младият гений бе част от трупата на спектакъл „ София “. Мизерните заплати в общинския спектакъл наклониха везните преди 4 години той да вземе решение да отиде в Сатирата против доста по-висока заплата. Още повече, че жена му Йоанна е свободен актьор и не е на трудов контракт.

 

Тя също играеше в спектакъл „ София “, само че много преди брачна половинка си напусна трупата и се занимава с самостоятелни планове.

 

„ Мартин беше на едно място, което не беше неговото. И той доста се измъчваше от това “, разкри Йоанна. И описа през какво тежко прочувствено положение е минал артистът: „ Той се разболя от модерната в последно време болест синдром на бърнаут. Мислех, че ще изгубя Мартин. В едни такива сложни моменти не знаеш какво тъкмо да направиш. Той стартира постоянно да излиза на бар с другари, виждах, че страда, че не се усеща на мястото си. в никакъв случай не съм имала толкоз сложен период… Слава на Бога, това към този момент е зад тила ни “, споделя половинката му. Но най-болно й станало от обстоятелството, че никой от сътрудниците му не го потърсил и не бил до него в този сложен миг. Явно Темелкова засяга сътрудници и от Сатирата и от спектакъл „ София “.

 

„ Да, аз прегорях! Последните 5 години бяха доста тежки за мен. Особено последната – претърпях едни доста комплицирани и прочувствени вътрешни катаклизми, които избиха доста неприятно. Всъщност Йоанна беше катализаторът на всичко това “, искрено споделя пред камерата и Мартин Гяуров.

 

подред него точно брачната половинка му е индивидът, който го избавя от всичко и той изплува. Актьорът не разкри детайлности за какво се е стигнало дотук, само че евентуалната причина е, че като ученик на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ и като правоприемник на фамозна интелектуална фамилия, Мартин има по-високи критерии за изкуството и театъра. А в Сатирата му се постановяваше да играе в по-лековати и даже искрено дебелашки постановки, които най-вероятно не са били по усета му. Това евентуално е сломило духа му.

 

Преди повече от десетилетие Гяуров попада в общинската натрупа по покана на своя наставник от НАТФИЗ проф. Здравко Митков, който по това време е водещ режисьор там, а в сатирата стъпи по покана на Карин Сърменов, който бе безжалостен конкурент на професора за директорското кресло в Сатирата и с който през годините имат много креативен разлики. Кръстник на Мартин в комедийната натрупа пък стана Александра Сърчаджиева, с която са състуденти от Театралната академия. Тя му оказва помощ първоначално да се приспособява, само че в последна сметка нещата за артиста не се получават. Чест обаче прави на самия Мартин Гяуров, че той в никакъв случай обществено не сподели неприятна дума за който и да било от своите сътрудници.

 

„ Истината е, че в случай че не беше тя до мен, не съм сигурен дали щях да се измъкна от това. Йоанна беше индивидът, който резервира нашето семейство, резервира самообладание, колкото и да й е коствало взе доста мъдри решения в рискови обстановки, с цел да минат нещата доста леко. А най-хубавото е, че видя в това ми положение, че ще се оправя. И вярваше в мен непрестанно “, призна внукът на огромния оперен артист.

 

За благополучие, артистът потегля на психотерапевт и съумява да превъзмогне прочувствената рецесия. След като обичаният й мъж излиза от тази рецесия, идва нова, в която този път рухва самата Йоанна.

„ Беше незаинтересованост, меланхолия. Но най-важното е, че в този момент всичко е наред и имам най-прекрасния мъж на света. Обичам го доста и тези 10 години не ни стигат. Ние сме един за различен!, прочувствено споделя Йоанна. По думите й всеки е излязъл от тази рецесия засегнат посвоему, само че значимото е, че двамата са излезли дружно и любовта им продължава и актьорите в този момент се радват на устойчиво семейство и на сина си Филип.

 

„ Тя е моят най-хубав другар, тя е моята опора, моят уют, моята обич “, прям бе и Мартин за нежната си половинка.

 

А през лятото, когато очевидно към този момент и двамата са изплували от прочувствените разтърсвания, Йоанна се изясни обществено в обич: „ Обичам те, Марти! С теб, за теб, до теб. Завинаги! 11 години дружно. 11 години ръка за ръка. Буквално. Справихме се с толкоз доста неща, а успяхме да не се пуснем. Нито за момент “. Тази година Йоанна. и Мартин си спретнаха и сантиментални пътешествия в Италия и в Прага, както и на други прелестни места в Европа. Сега двамата мечтаят още веднъж да бъдат дружно на една сцена. Последният им взаимен театър беше Анна Каренина в спектакъл „ София “, където Темелкова беше в ролята на Анна Каренина.

Инфо: Уикенд

Тагове: Йоанна Темелкова Николай Гяуров Мартин Гяуров бърнаут депресия Театър „ София “ Калин Сърменов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР