Тихата и свята нощ била изключително шумна през 1925 г.

...
Тихата и свята нощ била изключително шумна през 1925 г.
Коментари Харесай

Наглостта на Цола Драгойчева преминавала всички граници дори и в затвора


Тихата и свята нощ била извънредно шумна през 1925 година в пловдивския затвор.

 

В коридора и килиите отеквали родилните викове на другарката Цола Драгойчева. Осъдената на гибел посредством обесване първескиня се напъвала, с цел да извади сина от утробата си – бебето било осмаче.

 

Злодейката от незаконната Българска комунистическа партия попаднала зад решетките поради съпричастността си с кървавия атентат в църквата „ Св. Неделя “.

Темида постановила изтезанието й по бързата процедура, само че бесилото било отсрочено, когато открили, че е бременна.

 

Топ комунистката от Бяла Слатина станала парясница още като ученичка във врачанската гимназия. В горните класове провела шумни купони в дома си, където целувките били най-невинното провинение. По същия метод траяла да живее и като студентка във ВПИ-София. Поради тази причина брат й Христо Нинчев я оповестил за блудница и се отрекъл от нея.

 

Дори когато забременяла със сина си, Цола имала паралелни връзки с още няколко мъже и самата тя не знаела кой от всички е бащата.

Тя обаче поддържала версията, че била изнасилена в полицията след ареста й напролет на 2025 година и от там заченала. В партийните среди обаче вървял слухът, че непринудено се отдала на надзорник в пандиза – прелъстила го, с цел да забременее и да се избави от смъртната присъда.

 

Твърде е евентуално татко на сина й Чавдар Драгойчев да е Неделчо Манев от разградско. Била интимна с него, само че изрично отказала да признае, тъй като мислела, че той е забъркан в изменничество. Веднъж даже му забила обществено пестник, защото считала, че е изпортил незаконната акция на комунистите пред тогавашната власт.

 

Не е изключено татко на Чавдар Драгойчев да е партийният функционер и юрист от Брацигово – Христо Гюлеметов – Бонбона. Преди да загине на 25 години в полицейски конфликт, разказвал, че е бил съкровен с Цола Драгойчева и даже я оплодил.

 

След раждането на сина й, с цел да не остане детето сираче, управляващите отменили смъртната й присъда с пожизнен затвор. Момчето било записано като Миро Цолин. В месеците след раждането, Драгойчева командорела всички в пандиза и били вдигнали ръце от нея. Принуждавала принудително останалите съкилийнички да гледат детето й, да му пеят комунистически песни и да перат пелените му.

 

В началото на 30-те години Цола сменила името на сина си на Чавдар и го изпратила в Съюз на съветските социалистически републики. Не след дълго отпътувала и тя.

Реабилитацията й пристигнала едвам през 1966 година когато Тодор Живков я възстановил като член на Политбюро и й дал автомобил с персонален водач. Въпреки това Тато в никакъв случай не я натоварил с действителна власт и не я вкарвал в най-близкия си антураж.

 

За никого не е загадка, че когато поотраснал, роденият в пандиза наследник на Драгойчева давал благо и драго за мъжки милувки. До края на живота си през 1993 година тя се опитвала да го лекува, уверена, че г*й ориентацията му е заболяване.

Чавдар Драгойчев си отишъл от този свят през 2000 година, покосен от подъл рак на белите дробове.

Източник: Уикенд



Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР