Ти Би Ай банка става първата банка в България, която

...
Ти Би Ай банка става първата банка в България, която
Коментари Харесай

Ти Би Ай Банк пусна услуга за незабавни преводи в евро

Ти Би Ай банка става първата банка в България, която предлага незабавни прехвърляния в евро

© Цветелина Белутова Ти Би Ай Банк пусна услуга за незабавни преводи в евро на територията на Европейската икономическа зона. Те се оферират посредством системата SEPA Instant на Централната банка на Литва, която дава опция за приемане и изпращане на до 15 хиляди евро в границите на секунди по всяко едно време на денонощието и в почивни дни, оповестиха от банката.

За да употребява услугата, клиентът би трябвало да има IBAN в банката, като все още е годна за входящи преводи. Банката употребява системата SEPA Instant и действително прехвърляния ще стават от и към всички институции в нея. Според формалното й известие тя ще е първа освен в България, а и в Югоизточна Европа, предлагаща услугата

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " В момента клиентите на TBI Bank могат да се възползват от услугата за входящи преводи към техни сметки в банката от други европейски банки, които са внедрили SEPA Instant. По наши калкулации сега това са към 40% от банките в Европейски Съюз. Скоро ще е налична и за изходящи преводи от сметки в TBI Bank ", посочи за " Капитал " Николай Спасов, изпълнителен шеф на Ти Би Ай Банк

От банката към този момент не се оповестили таксата за бързия превод, само че от края на предходната година тези в евро не би трябвало да са по-скъпи от левовите. Таксите за нарежданията в същия ден обаче са по-високи по принцип - съгласно цената на Ти Би Ай Банк таксата за общоприет евров превод в същия ден е 4 евро.

" Цената на SEPA Instant превода зависи единствено от цената на банката наредител на превода към нас. Официално цената за произлязъл превод от нас ще бъде оповестена откакто стартираме да предоставяме услугата ", сподели още Спасов.

Незабавните преводи се трансформират в приоритет за от ден на ден банки в Европа и света. В този сегмент интензивно към този момент навлязоха финтек компании като Paysera, Revolut, Transferwise, които работят в България, а по света интензивно работят и компании като Аpple и Гугъл. Само преди дни и БОРИКА разгласи, че стартира да работи по план за такава платформа, която да започва при започване на идната година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР