The Steps започна като инициатива на фондацията Single Step преди

...
The Steps започна като инициатива на фондацията Single Step преди
Коментари Харесай

Мястото, което среща хората с различни идеи

The Steps стартира като самодейност на фондацията Single Step преди две години - какъв брой стъпки извървяхте през този интервал до момента?
- Поговорката гласи, че едно пътешестване от 1000 благи стартира с първата стъпка. Основаването на фондацията и даването на цялостни услуги за поддръжка за ЛГБТИ общността в България бе тази наша първа стъпка, след което се фокусирахме върху общественото ни дружество - The Steps. Тъй като съм разпален маратонец, ще доразвия метафората: макар че бягането видимо е доста самостоятелен спорт, по пътя черпиш ентусиазъм и сила от поддръжката и помощта на доста хора, както и в нашия случай: макар всички компликации, свързани със основаването на The Steps - финансиране, ремонт, пускане в несигурната конюнктура на коронавирус рестриктивните мерки, знаехме, че сме на прав път поради многочислените ни сътрудници, другари и клиенти, които повярваха в нас през цялото време.
Фондацията е неповторима освен с поддръжката, която дава, само че и с бизнес модела си. Къде е мястото на The Steps в него? В какво се показва в този момент съдействието сред фондацията и вашето пространство, какви нови хрумвания ще го продължат и разширят?
- От самото основаване на фондацията търсихме резистентен метод за напредък, т.е. да не разчитаме единствено на грантове и планове, както огромна част от Неправителствени организации бранша. Фондацията е едноличен притежател на компанията, която има и ръководи The Steps, с концепцията, че 100% от облагите на този бизнес се реинвестират във фондацията и по този метод можем да направляваме бъдещето на фондацията и резултата от активността ѝ. Имаме и доста хрумвания по какъв начин да развием активността си, само че желаеме да чуем и от вас; свържете се с нас, тъй като едни от най-успешните ни събития до момента постоянно са били в партньорства.
Кои бяха най-големите проблеми, компликации, а и предубеждения, с които трябваше да се справите? Успяхте ли да удържите реализирането на концепцията си без отклонения от определената посока и път?
- Всеки нов бизнес среща провокации в основаването му и в интервала му на напредък. Не желая да се концентрирам върху тях, както и на провокациите от страна на крайнодесни обединения и човеци, тъй като не са те, които ни движат. Искам да благодаря на стотиците хора, които способстваха с персонални средства за основаването на The Steps, както и на фондация " Америка за България ", " Уникредит ", немската фондация Dreilinden и световни компании като " Google " и " Facebook ", които оцениха иновативността и мащаба на плана ни. А оттук нататък триумфът ни зависи от осъществяването на бизнес проекта ни и привличането и обслужването на многочислени клиенти и сътрудници, както всеки бизнес.
Какво е през днешния ден The Steps - обществено дружество, съвременно мултифункционално пространство, идея, подкрепяща дела? По какво се отличава то от други сходни структури в страната?
- Всъщност всичко, което изброихте. Като клиент, подкрепяйки ни с изпиването на чаша кафе или коктейл, идвайки на празненство или зрелище, разкриване на галерия или организирайки вашето корпоративно, културно, общностно и така нататък събитие при нас, вие действително инвестирате и в обществена идея, което ни прави неповторими в бранша. В последно време от ден на ден огромни компании в България натъртват на обществената ангажираност, и то освен тъй като е спуснато " от горната страна ", а тъй като и чиновниците им го изискват. Няма друго мултифункционално пространство в София, което да дава тази опция.
Реклама При изпълненото ни с несъгласия и разцепление съвремие в The Steps вие създавате атмосфера на приобщаване на хора с разнообразни хрумвания. Как се реализира това?
- The Steps е инклузивно място, което цели да основава разговор даже и по сложни тематики като нашата. Но най-важното си остава какво предлагаме на нашите клиенти: уютна и съвременна конюнктура в бистрото ни, внимание към потребностите им, модерна техника в мултифункционалната ни зала и основаването на разнороден календар от събития, които да притеглят както и хора от общността, наши съидейници, по този начин и огромни компании, други Неправителствени организации, младежи, за които обществените тематики са значими. През последните няколко години видяхме какъв брой извънредно значим е човешкият контакт и разговор без предубеждения. The Steps е това място, което среща, сприятелява и приобщава хората с разнообразни хрумвания, виновни и приемащи разликите между тях.
На какви събития от разнороден темперамент - просвета, срещи, полемики и други,The Stepsбяха към този момент домакини? Какви благоприятни условия за сходни изяви дава пространството?
- Трудно ми е да избера единствено няколко от стотиците събития, на които сме били домакини. Като мултифункционално пространство The Steps дава опция за корпоративни събития и коктейли, представления, изложения, празненства, конференции, общностни събития, coworking, частни събития, прожекции на филми, частни събития на огромната ни тераса - опциите са безкрайни. А нашият личен календар е изпълнен с палитра от забавни събития, като да вземем за пример Drag Bingo, " Коктейл и кино ", акустични вечери, показване на млади актьори, тематични празненства, полемики по общественозначими тематики.
Основна задача на фондацията Single Step е да обезпечава поддръжка и мотивация на младите ЛГБТИ хора в България да преминат през компликациите, които ги съпътстват всекидневно. Как The Steps не престават тази цел? По какъв метод, посредством какви действия и форми допринасяте за отбраната на дела, свързани с правата на индивида?- Освен обезпечаване на финансовата самостоятелност и резистентност на фондацията и създавайки място за разговор без предубеждения, The Steps е и общностен център, " предпазено място " за хора от ЛГБТИ общността. Организираме многочислени събития за нашата общественост, както и даваме конгрес за изява на млади актьори от общността. Активно протягаме ръка и към всички други Неправителствени организации, които изповядват нашите полезности и се стремят да спомогнат за един по-добър и заслужен живот за всички в страната ни. +359.886.634.040 Реклама Свързани публикации Културната сцена се завърта на 180° 22 юли 2022, 08:55 Расте и се гордее: културната стратегия на " София прайд " 10 юни 2022, 06:13 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР