„Тези самолети са много необходими. И аз ще направя всичко

...
„Тези самолети са много необходими. И аз ще направя всичко
Коментари Харесай

„Отчаяната молба“ на Зеленски: Поиска от американските сенатори самолети руско производство

„ Тези самолети са доста нужни. И аз ще направя всичко по силите си, с цел да оказа помощ на администрацията да улесни прехвърлянето им “, сподели водачът на болшинството в долната камара на американския Конгрес Чък Шумър, съобщи Ройтерс.

Шумър похвали Зеленски с думите: „ Г-н президент, ние сме въодушевени от вас и силата и смелостта на украинския народ. Хората на Ню Йорк и неговата огромна украинска общественост са с вас “.

По време на тазсутрешния си диалог по видеовръзка с американските сенатори Зеленски разкритикува решението да не се постанова неразрешена за полети зона над Украйна, целяща да се обезпечи отбрана за украинския народ, съобщи Фокс нюз.

Молбата му Съединени американски щати да оказват помощ за основаването на зона, неразрешена за полети над Украйна, идва единствено часове, откакто съветският президент Владимир Путин предизвести, че сходен ход би бил равностоен на оповестяване на война.

Фокс нюз, базирайки се на източник от Сената, заяви още, че президентът на Украйна е изискал снабдяване на още самолети и е настоял потреблението на „ Виза “ и „ Мастъркард “ в Русия да бъде прекратено.

Зеленски е споделил на американските сенатори, че на съветския нефт би трябвало да бъде наложено ембарго. Украинският президент Владимир Зеленски е упрекнал администрацията на Байдън, че не е наложила наказания на съветския Владимир Путин по-ран. „ Ако глобите са били наложени преди месеци, в този момент „ нямаше да има война “, е споделил украинският президент пред сенаторите.

„ Десетки депутати се включиха, с цел да благодарят на Зеленски за храбростта му, когато диалогът завърши. Някои от тях дадоха обещание „ Слава Украйна “, разкри източник пред CNN.

Зеленски организира диалога със законодателите в 9:30 сутринта /местно време/ преди дебата в Конгреса по отношение на настояването за пакет за незабавно финансиране от 10 милиарда $, който ще обезпечи филантропична помощ и помощ за сигурност, заяви NBC News.

„ В Конгреса евентуално ще одобрим спомагателни 5 до 8 милиарда $ военна помощ през идващите няколко седмици “, сподели сенаторът Тим ​​Кейн малко преди началото на диалога.

В Туитър сенатор Марко Рубио популяризира фотография от диалога, показващ Зеленски, седнал до украинско знаме и облечен със своята зелена тениска.

Снощи Зеленски гневно разкритикува НАТО за отхвърли да вкара зона, неразрешена за полети над Украйна, потвърждавайки, че решението даде на Русия „ зелена светлина “ да продължи да обстрелва страната му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР