Тези решения трябва да бъдат вземани по препоръка на Националния

...
Тези решения трябва да бъдат вземани по препоръка на Националния
Коментари Харесай

Общините ще получат допълнителни средства, за да помагат успешно

 " Тези решения би трябвало да бъдат вземани по рекомендация на Националния щаб. При мощна готовност на обществото и при съблюдаване на съответната дисциплинираност, ограниченията могат да не бъдат най-строгите ", съобщи в ефира на " Нова ТВ " министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

" Виждате, че речта на Мутафчийски, която фактически беше доста мощна, подейства мобилизиращо на обществото. Може би хората към момента не осъзнават какъв брой съществено е ситуацията. Същевременно е добре да споделяме и това, че без значение от разрастващите се мащаби на заболели хора, имаме 93%, които оздравяват. Дори и при рисковите възрасти имаме хора, които оздравяват ", изясни тя.

" Близо 43 500 са хората, които сега получават услугата Домашен обществен патронаж. В идващите 3 дни общините ще получат спомагателен финансов запас от 20 млн. лв., с цел да разширят тази услуга за хората с увреждания и хората, които са под карантина. Общините провеждат тази активност ", съобщи министър Сачева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР