Тези решения са много трудни. Имаше сериозно обсъждане на затягането

...
Тези решения са много трудни. Имаше сериозно обсъждане на затягането
Коментари Харесай

Фандъкова: Пълен локдаун няма, хората могат спокойно да излизат!

Тези решения са доста сложни. Имаше съществено разискване на стягането на ограниченията. Увеличихме броя на болничните кревати в София. Трябва да поставим старания, с цел да пречупим тази крива и хората да не остават в колите за спешна помощ. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя удостовери, че 75-80% от леглата са заети.

Кметът изясни, че до 15 март тя е казвала, че дребните възпитаници не би трябвало да се прибират вкъщи. След 16 март обаче обстановката се е трансформирала и се е забелязал пик на заболеваемостта. От думите на Фандъкова стана ясно, че няма по какъв начин да се реагира напълно рано като превантивна мярка, тъй като управляващите се преценяват и със усложненията на тези, които могат да останат без работа. Кметът сподели, че ограниченията са нужни, когато данните тръгнат нагоре.

„ Много значими бяха диалозите с бизнес асоциациите. Имахме градивни диалози, че ограниченията са значими, само че те да са в къс интервал “, разяснява кметът.

„ Ако приказваме съответно за бизнеса, масите навън при заведенията могат първи да се освободят “, уточни Фандъкова.

Тя поддържа имунизацията, с цел да може да се върне естественият темп на живот.

„ Нека да сме наясно, че цялостен локдаун няма. Хората могат умерено да излизат, няма вечерен час, няма смс за известяван за излизане от вкъщи “, изброи градоначалникът
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР