Тези пет простички стъпки ще ни доближат по-близко до щастието

...
Тези пет простички стъпки ще ни доближат по-близко до щастието
Коментари Харесай

5 стъпки за когато стресът поеме контрол над нас

Тези пет простички стъпки ще ни приближат по-близко до щастието още веднъж в моментите, в които стресът и терзанието са обсебили живота ни.

От Аристотел през Фройд до актуалния човек, борещ се с провокациите в всекидневието – тематиката за щастието е вълнувала милиони по света във всеки миг от историята. А тъкмо в този момент, когато стресът и депресията засягат все по-голяма част от нас, имаме най-остра потребност да познаваме инструментите, които ще ни оказват помощ да се оправяме с отрицателните страсти и да се доближим до щастието.

Затова и събрахме някои от препоръките на специалистите за бързо преборване със напрежението:

Отделете 10 минути за медитация

Движението е едно от най-често срещаните секрети оръжия за справяне в моментите на стрес. В най-хубавия случай раздвижването би трябвало да се случва на открито, само че откакто това не е допустимо постоянно, специалистите поучават да опитаме с успокояващи интензивности като медитацията и йогата.

 5 стъпки за когато стресът поеме надзор над нас

Елиминирайте непотребните алтернативи

Чували ли сте за Decision fatigue? В днешното време, в което всеки е поел повече отговорности, в сравнение с би могъл да понесе, все по-често хората страдат от умората, която идва с непрестанното взимане на решения. Затова и в случай че можете даже да премахнете единствено една от алтернативите за деня, се възползвайте от тази опция, с цел да спестите натоварването на душeвността си. Дори и да отделите малко време през уикенда, с цел да структурирате проект защо ще ядете през седмицата или какви тоалети бихте носили за идните задължения, ще съумеете да си помогнете доста.

Системата, която ще ви помогне да се справите с умората

Бъдете изобретателни

Всяко обичано занимание, което ви разрешава да изразите себе си по изобретателен метод, може да се употребява като отдушник в моментите на компликация. Според изследванията арт лечението – потреблението на изкуството за съкращаване на напрежението, провокира обособяване на допамин и подтиква мозъчната активност.

Освободете се от мислите за това, над което нямате надзор

Най-често терзанията ни не са подбудени единствено от един фактор, а от голям брой събития, които усилват и допълват напрежението ни. Това, което можем да създадем, е да изолираме от мислите си тези неща, над които нямаме надзор и да се фокусираме върху елиминирането на тези проблеми, които са най-близко до нас.

Видовете стрес и по какъв начин да се оправим с всеки от тях

 5 стъпки за когато стресът поеме надзор над нас

Прекарайте време с най-близките си

Хората сме обществени същества и едно от най-важните неща за нашето благополучие е редовнияг контакт с най-близките ни. А най-хубавата терапия се оказва… гушкането. Проучванията настояват, че още след 20 секунди обятия, равнищата на хормона на напрежението, кортизол, стартират да спадат.

Страдате ли от постпандемично стресово разстройство?

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР