Тези мерки (б.р. правителството подготвя антикризисни мерки, които са на

...
Тези мерки (б.р. правителството подготвя антикризисни мерки, които са на
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Антикризисните мерки не са обсъждани със социалните партньори

Тези ограничения (б.р. държавното управление приготвя антикризисни ограничения, които са на стойност над 1 милиард лева) не са обсъждани със обществените сътрудници. Единственото нещо, което е казано на срещата предходната седмица в Министерски съвет сред работодатели и синдикати, е, че ръководещите разискват между тях въвеждане на купони за гориво. Това съобщи в студиото на bTV икономическият консултант в КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова.

Инфлационните ограничения ще работят до края на годината.

Ето и някои от тях:

- Освобождаване от данък на електрическата сила и на природния газ, употребен като моторно гориво, според някои от наредбите на Енергийната инструкция.

- Намаляване на ставката на Данък добавена стойност на 9% за доставките на природен газ.

- Компенсации за крайни консуматори – физически лица, за закупени горива.

- В интервала юли – декември да се изплаща инфлационна добавка в размер на 60 лева

Според Григорова към този момент се приказва за растеж от 20-25% на газа и премахването на акциза няма по какъв начин да компенсира това повишаване.

„ Към март инфлацията беше 12,4%. Съвсем скоро ще излязат данните за април, най-вероятно ще приближат 15%, а какъв брой ще бъде до края на годината никой не може да каже заради обстоятелството, че не знаем каква ще бъде политиката ни в бъдеще за петрола, газа и нуклеарното гориво “, съобщи още Григорова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР