Тези, които бяха в машинното отделение на номер 10, се

...
Тези, които бяха в машинното отделение на номер 10, се
Коментари Харесай

Обединеното кралство се лута и има проблем | Адам Бултън

Тези, които бяха в машинното поделение на номер 10, се проклеха със своите, до момента в който даваха показания, с цел да защитят личните си гърбове и да забият ножове в някогашните си сътрудници.

Много от проблемите се свеждаха до участващите водещи персони -, който нормално беше оприличаван от чиновниците си на счупена количка в супермаркет, отклоняваща се във всички направления - и най-близкия му консултант, който призна на следствието, че в никакъв случай не е трябвало да бъде вземан в номер 10. Техните рисковото държание разкри система, в която неверните хора са стигнали до неверни решения, взети по неверен метод.

Но има възходящо възприятие на предусещане, че грешките в системата не зависят от държанието от куп негодници. Когато са дърпани от който и да е на Даунинг стрийт, лостовете на властта не движат нацията в вярната посока - в случай че въобще работят.

Всички знаем по какъв начин би трябвало да работи неписаната конституция на Обединеното кралство. Гласоподавателите избират държавно управление на общи избори, като дават на партия или коалиция от партии болшинство от депутатите в Камарата на общините. Управляващата партия избира кой да бъде министър-председател, като избира техния водач - както знаем от неотдавнашните разтърсвания, те също могат да го смъкват.

Веднъж назначен, министър-председателят има забележителна изпълнителна власт да взема решения, без автоматизирано да ги препраща до Народното събрание. Някои конституционалисти считат, че английският министър председател е по-мощен от американски президент. Министър-председателят назначава кабинета и те управляват отдели, които управляват всички аспекти на националния живот, от NHS и учебните заведения до външната политика и финансите на нацията.

Коронавирус питане: Борис Джонсън споделя, че е обмислил дали блокировките са „ нанесли повече щета, в сравнение с изгода “

В Обединеното кралство държавното управление се подкрепя и поучава от две групи чиновници: безпристрастна държавна работа, натоварена с използване на държавна политика, отпред със секретаря на кабинета, и екип от политически ангажирани специфични съветници.

Прочетете още:
Ключовите моменти от следствието на Коронавирус тази седмица
Няма 10 „ необикновено бичи “ метод към пандемията

Къмингс споделя, че министър председателят е бил прочут като „ количка “

Какво е разкрило следствието

Доказателствата към следствието демонстрират, че тази мрежа от инспекции и салда към министър-председатели, предопределени да обезпечат дейно и почтено ръководство, се провалиха изцяло в тази ситуация с Борис Джонсън. Мнозина биха споделили, че се провали и при Тереза ​​Мей и Лиз Тръс.

Обединеното кралство се лута и има проблем.

Нищо от това няма да е изненада за тези, които са гледали малкия екран драми и документални филми за държавното управление на Джонсън по време на Коронавирус, в това число This England on Sky, State Of Chaos на BBC и Partygate на Channel 4.

Пълната грозна непросветеност на тези, които реагират на идването на Коронавирус в Обединеното кралство, е в този момент се записва в протокола. Бившият заместник-секретар на кабинета Хелън Макнамара, която беше на свидетелската площадка, се оплака от токсичната, „ насилствена и женомразка “ работна атмосфера в разгара на пандемията. Тя упрекна най-близкия асистент на Джонсън Доминик Къмингс, само че показа диагнозата му, че „ държавното управление не действа “. Макнамара призна, че „ мъчно е да изберем ден, в който не сме нарушили разпоредбите за блокиране “.

Имаше военачалник неведнъж лъган за това какво неговият отдел е направил и какво не е направил. Къмингс гледа на министрите като на „ безполезни шибани свине, идиоти и к***и “. Службата на кабинета, предопределена да координира активността на държавното управление към министър-председателя, съгласно него беше „ ужасяващо дяволство “. Секретарят на кабинета сър Марк Седуил беше „ излязъл на обяд “, само че неговият заместител, подсилен от Къмингс, Саймън Кейс, скоро писа за това, че „ се намирам на ръба на връзките си “ с премиера и че „ изглеждаме като ужасна смешка “.

Къмингс презираше нормалните конгреси за взимане на решения като изключителни срещи на кабинета и COBRA, частично заради „ приключване на информация “ от тях, само че той се оказа некадърен самичък да провежда дейно Даунинг стрийт, не на последно място заради неприятността си за тормоз на доста сътрудници.

Изображение: Аластър Кембъл беше могъща фигура в Даунинг стрийт на Тони Блеър

Как номер 10 дойде тук

Сривът Джонсън/Къмингс не е единственият миг, когато е имало угриженост за работата на нашето държавно управление. Оплакванията по отношение на „ президентските “ министър председатели датират от дните на Маргарет Тачър и станаха по-шумни след различен дълготраен министър председател, този на.

Политически назначените съветници излязоха на видно място при Блеър. Те станаха обществени персони сами по себе си, засенчвайки държавните чиновници. Прессекретарят на Тачър Бърнард Ингам не участва на съвещанията на кабинета. Той изчака да бъде осведомен за съвещанията на кабинета от секретаря на кабинета, преди да приказва с кореспонденти.

Говорителят на Блеър Алистър Кембъл седеше в кабинета - дружно с голям брой други специфични съветници. Кембъл не се притесняваше да приказва непосредствено от името на министър-председателя и да споделя на министрите от кабинета какво да вършат. Той също по този начин пое политическия надзор върху осведомителния поток за активността на държавното управление, само че не и запушващите осведомителни чиновници на държавната работа.

Блеър назначи и „ шеф на кабинета “, Джонатан Пауъл, който пое някои от функционалностите, ръководещи държавно управление от секретаря на кабинета. Критиците на измененията настояват, че отслабените секретари на кабинета на Блеър са се трансформирали в локални, виждайки себе си като персонални прислужници на Блеър, а не като внушителни безпристрастни съветници, олицетворявани от сър Хъмфри в Yes Minister.

Моделът на Блеър работеше за Блеър. Неговият страховит екип от политически назначени бяха лоялни единствено към министър-председателя и по-малко виновни от определените политици или държавни чиновници. Той и неговите министри останаха директно виновни посредством чести изяви в медиите и в Народното събрание. Проблемът идва от феновете и имитаторите, които пристигнаха след държавното управление на Блеър.

За амбициозните SpAds сър Хъмфри беше сменен като модел за подражателство от сквернословния и унизен Малкълм Тъкър в The Thick Of It, както е показано в мърлявата, ругатня, нахална и плашеща неформалност на Къмингс и неговите текстови известия.

Даунинг стрийт на Джонсън получи Тъкър, отрицателната подигравка, лишена от интелигентността, политическите правила и отдадеността на шефа на истинския Кембъл.

Изображение: Ще се повтори ли хаосът от Даунинг стрийт на Борис Джонсън

Можем ли да го спрем да се случва още веднъж?

Следващите министър председатели не съумяха да наемат екипи от персонални съветници, които да подхождат на качеството на този на Блеър по този начин нареченото „ диванско държавно управление “, до момента в който те към момента трябваше да се връщат към лишената от власт държавна работа, която той остави.

Влиятелният мозъчен концерн The Institute for Government сътвори комисия, която да изследва „ за какво № 10, Кабинетът и Министерството на финансите на HM не постоянно работят както би трябвало и какво може да се направи, с цел да се усъвършенства коренно центъра на държавното управление на Обединеното кралство ".

Неговите 18 комисари са определени от " великите и положителни " на политиката, Уайтхол, университетските среди, публицистиката и медиите. Те би трябвало да рапортуват идващия февруари. Друг е въпросът дали някой на власт или има възможност да го получи, обръща внимание на техните рекомендации.

Основният урок, който се извлича от чуванията за Коронавирус, наподобява е по какъв начин да се прикрива по-добре в бъдеще, като се употребява функционалността за автоматизирано заличаване на WhatsApp или цялостната загуба на уличаващ телефон.

Щракнете, с цел да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Истината е, че актуалните върхове на неотговорност са комфортно за министрите, в случай че не и за страната. Те са свои лични съдници и правосъдни заседатели във връзка с етичното държание и са изкоренили нормалните защитни огради към допустимото държание в държавното управление. Риши Сунак е единственият съдия за това дали министерският кодекс е бил нарушен и има властта, да вземем за пример, да изостави огромна инфраструктурна скица като HS2, утвърдена от Народното събрание, по волност на партийна конференция.

The Разследването на Коронавирус прави услугата на обществеността, като разкрива пагубните дълбочини на дисфункцията, до която се спусна английското държавно управление. Все още няма нищо, което да спре да се случва още веднъж.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР