Тези дни в болница Шейново“ се разрази грандиозен скандал, съпроводен

...
Тези дни в болница Шейново“ се разрази грандиозен скандал, съпроводен
Коментари Харесай

За директорското кресло в болница „Шейново“ се води ожесточена битка

Тези дни в болница „ Шейново “ се развихри величествен скандал, съпроводен с митинг на личния състав. Столична община прави опити да в профил шефа доктор Румен Велев, с цел да сложи на негово място абонираната за властта доктор Таня Андреева, която бе здравен министър в кабинета на Пламен Орешарски и е персонална фамилна другарка на Сергей Станишев.

 

Най-необяснимият миг в тази история е, че доктор Румен Велев е единственият претендент в състезанието за шеф на болничното заведение, извършен преди месеци, и освен това е получил оценка 5,25. Въпреки това столичната община не го назначава, а на съветниците е препоръчано да вдигнат ръка за доктор Таня Андреева, която (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!!) въобще не е взела участие в състезанието, само че пък здравната комисия на общината се пробва непременно да я направи началник. Както прецизират, краткотраен! Понеже щяло да има нов конкурс. Явно до успеха на подобаващия претендент.

Д-р Румен Велев е безапелационен, че повече няма да се явява на състезания, защото приема това за оскърбление.

 

Самата доктор Таня Андреева е добре известна с отличните си политически връзки.

 

Преди време тя също се е явила на конкурс, само че за член на директорския

ръб в „ Шейново ” и е получила оценка 5,75. В общината обаче всичко е обърнато с главата надолу и в този момент се пробват да я наложат за началник.

 

Д-р Андреева е била на този пост от 2011 до 2013 година Поема ръководството, откакто тогавашният шеф на „ Шейново ” доктор Иван Костов се отдръпва поради смъртни случаи на родилки. В тези години се носят клюки, че лекарката е протеже на Николай Стойнев от ГЕРБ, който е зам.-председател на Столичния общински съвет. Д-р Андреева тогава е отново в директорския ръб и до момента в който другите се отдръпват, тя става началник. По това време не е обвързвана, най-малко публично, с ГЕРБ, Подвизавала се е в младежката организация на Съюз на демократичните сили, а по-късно е била обвързвана с „ Гергьовден ”, от чиято квота е стартирана за член на управителния съвет на Столичния медицински холдинг. Пак през 2013 година доктор Андреева се появява и в предварителните избори, само че към този момент като част от гражданската квота на... Българска социалистическа партия. Според мнозина зад това стояло другарството й с тогавашния водач на партията столетница Сергей Станишев. Заради партийното й номадство сътрудниците й смятат, че тя има повече упоритости да бъде политик и админ, само че не и доктор.

 

Шефът й доктор Румен Велев пък твърди, че доктор Андреева е непрестанно в неплатени отпуски от болница „ Шейново ”, която се води като нейно публично работно място. Със брачна половинка си доктор Александър Райнов гинеколожката има няколко компании, насочени към консултантски услуги в медицината и фармацевтичната промишленост.

 

Последиците от ръководството на доктор Андреева в „ Шейново ” са преодолени от доктор Румен Велев, който съумява да направи клиниката печеливша. Да отбележим, че той е шеф от 2013 година По подигравка решението да бъде махнат идва, откакто се оказва, че в този момент „ Шейново ” е постигнала връх в приходите си – над 14,5 млн. лв. и 350 000 лв. облага за последната година.

 

Все отново доктор Велев съумява да осуети вписването на доктор Андреева в Търговския указател. Той пуска тъжби до съда и до о6-ластния шеф, а Градският съд поставя точка в разногласието. Засега. последната дума въпреки всичко имат столичните общинари, а личният състав на „ Шейново ” към този момент разгласи, че няма да спре митингите си.

 

Особено гневен съперник на доктор Велев е шефът на Здравната комисия в Столичната община доктор Антон Койчев от ГЕРБ. Той неведнъж повтаря, че доктор Велев е отличен експерт, само че не би трябвало да бъде шеф. Защо? Д-р Койчев не разяснява, а единствено напомня, че в „ Шейново " бяха разменени две бебета и в общината научили за това не от доктор Румен Велев, а от медиите. Само че тогава не е призната оставката на доктор Велев.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: болница „ Шейново “ „ Шейново “ д-р Румен Велев д-р Таня Андреева Пламен Орешарски Сергей Станишев д-р Александър Райнов д-р Антон Койчев ГЕРБ Здравна комисия партийно номадство БСП
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР