Тези дни прочетох за планираното шествие под надслов Да кажем

...
Тези дни прочетох за планираното шествие под надслов Да кажем
Коментари Харесай

Мануела Малеева: Наша ли е още тази България

Тези дни прочетох за плануваното шествие под надпис " Да кажем “ДА ” на развиването на зимния туризъм и спорт в България ”, подкрепено от български спортисти като Христо Стоичков, Александра Жекова, Радослав Янков, Петър Попангелов, Наско Сираков, Тихомир Иванов, Илиана Раева…

Шествието им е планувано за съвсем същото време като идващия ни митинг за Пирин в София. Няма потребност да ви изяснявам какво значи това. Няма и да изброявам всички имена, които прочетох в листата. Болеше ме поради всеки от тях. Те са български спортисти, като мен.

Първата ми мисъл беше: “Какво ги е предиздвикало? ”. После си дадох сметка, че знам какво.

Българският спорт е като цяло унищожен след годините на неслучилия се преход. А българските спортни федерации са завладени по същия метод, по който е превзето всичко останало в нашата страна. Всъщност наша ли е към момента тази България?

България, в която по този начин елементарно се оставяме да ни разделят, да ни опълчват. Това е едно от най-тежките последици на превзетата страна - тя изкривява погледа по този начин, че на всички места да виждаш врагове. Тези хора обаче не са ми врагове.

Отказвам да ги видя като такива. Те са български спортисти, като мен. И аз и те сме първенците, които сме, тъй като всичко сме си създали сами. При загуба и при победа плачем и се радваме по един и същи метод. Всичко, което сме създали, е било без никакви зависимости, с изключение на помощта на треньорите и личната си изключителна воля. И аз, и те знаем на каква цена сме постигнали успехите си. Общото посред ни е доста и съм сигурна, че може да надделее, по тази причина ми се желае да се обърна към тях:

Колеги, ние с вас желаеме едно и също. Искаме модерни условия за развиване на спорта в страната, която обичаме повече от всичко. Това, което планува проектът за Пирин обаче не е развиване. То е присвояване, което ще облагодетелства само съмнителни бизнесмени и обвързваните с тях компании, само че не и страната, нито нейните жители, нито българските зимни спортове. Готова съм да седнем на една маса и да поговорим за зимните спортове и техните потребности, да потърсим положителни за България, устойчиви решения. Но дано не разрешаваме на хора, които не знаят нито какво е изстрадана загуба, нито какво е заслужена победа, да ни разделят, с цел да завладеят освен една от най-хубавите ни планини, а цялата ни страна. Нашата България.

Б. ред. - Позицията на Мануела Малеева е оповестена на профила ѝ във фейсбук.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР