Тези действия не са насочени към Путин, а към военното

...
Тези действия не са насочени към Путин, а към военното
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Русия ще претърпи тежък удар от тази вътрешна война

Тези дейности не са ориентирани към Путин, а към военното управление, тук приказваме за тежък вътрешен боен спор. " Това съобщи някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев, в предаването " Тази събота " по bTV.

„ Пригожин може да направи много бели, тъй като неговите военнослужещи са към 25 000, те са набрани от затвори, нарушители със съмнителна известност. Те са много по безмилостни и жестоки в своите дейности. Отделно има още 25 000 наемници, ситуирани в Сирия и Африка. Те също могат да бъдат мобилизирани и докарани в Русия, само че му липсва авиация и по-тежко въоръжение. Ако се стигне до офанзива, ще има много починали и потърпевши. Русия сега ще претърпи тежък политически и боен удар от тази вътрешна война на тези групировки и формалната армия “, уточни той.

„ Руската войска ще бъде доста по-дестабилизирана, тъй като „ Вагнер “ участваше в доста горещи точки, където съветската войска не присъстваше поради заплаха от жертви. Ще би трябвало да се извади запас от съветската войска и да се изправят да се борят против частната войска, което още веднъж ще докара до приключване на запас и ще подкопае постоянното ръководство на армията “, изясни някогашният министър на външните работи.

„ Вагнер “ е подкокоросан от Путин, той му даде доста власт в Украйна, даде му позволение да се опълчи директно на политиката на Шойгу. Това беше остроумен ход да опълчи две мощни фигури една против друга и доказвайки кой може повече да бележи триумф на бойното поле. Но това излезе отвън надзор и сега това води до напрежение. Вероятността той да успее и да стигне до Кремъл е минимална. Путин очевидно застава на страната на Шойгу и това изненадва Пригожин. Така че неговите дни са преброени “, акцентира Керемедчиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР