Тезата, че спирайки Северна Македония за Европейския съюз отваряме пътя

...
Тезата, че спирайки Северна Македония за Европейския съюз отваряме пътя
Коментари Харесай

Бившият шеф на военното разузнаване: Македонските медии може да се сравняват само с тези в Северна Корея

Тезата, че спирайки Северна Македония за Европейския съюз отваряме пътя за усилването на въздействието на Русия в района, е безусловно подправена. Това разяснява ген. Чавдар Червенков, някогашен началник на Военното разузнаване пред Радио " Фокус ".

" Каква по-широко отворена врата за съветско въздействие от сръбското наличие и въздействие в Северна Македония? В коя столица централният бул. носи името на Тито - в София или в Скопие? В Скопие. Коя страна вместо да извади от учебниците обидни и подправени квалификации по отношение на колегата си от НАТО и комшия България, вкарва наложителното проучване на сръбски език? А знаем кой е стожерът на съветското въздействие на Балканите ", уточни генералът.

Той даде образец с последните трудове в македонските медии, където още веднъж България е показана като зложелател.

" В последните дни по страниците на медиите в Скопие се подвизава лицето със звучното име Тито Петковски, през вчерашния ден във вашата организация сте разгласили едно от неговите изказвания. Той е някогашен зам.-председател на Народното събрание на Македония, дълги години народен представител и водач на една основана 2015 година партия - Нова социалдемократическа партия. На 6 януари тази година, единствено преди няколко дни, във " Facebook " той написа: " Национал-шовинистичките изјави на Радев,Трифонов и сличните на нив бугарски политичари,само потврдуваат дека, Бугарија беше и останува голем и, за в този момент, единствен отворен непријател на Македонија и Македонците ".

Генерал Червенков уточни, че македонските медии могат да се съпоставят единствено с тези в Северна Корея.

" Не можеш да коментираш нищо, четеш единствено позитивни неща за страната. И оставаш с усещане, че по-велика страна на света от Македония няма - всички се преценяват с нея ", уточни Чавдар Червенков.

" Тази политика, която не е от през вчерашния ден, а от десетки години, явно е дала своите резултати. И в случай че ние се надяваме на някаква бърза смяна в връзките, мисля че грубо се лъжем. Да не кажа и нещо по-категорично - май сме изпуснали влака ", добави генералът
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР