Тейлър Фриц стартира силно новия сезон, след като изигра ключова

...
Тейлър Фриц стартира силно новия сезон, след като изигра ключова
Коментари Харесай

Домаканите ликуват: Първата ракета на САЩ върза геврек на финала и е шампион в Делрей Бийч!

Тейлър Фриц започва мощно новия сезон, откакто изигра основна роля за триумфа на родината си с купата от United Cup, но след това позволи разочароващо проваляне на Аустрелиън Оупън. През предходната седмица пък американецът се завърна в Тура с присъединяване на домашната си конкуренция в Далас, където отпадна по извънредно трагичен метод след загуба в три сета от бъдещия първенец Ийбинг Ву, който изуми света на тениса и завоюва дебютната си АТР купа.

Световният номер 7, за който след по-малко от месец следва да брани трофея си от Мастърса в Индиън Уелс и цели 1000 точки от актива си в класацията на АТР, избра да се включи и на шампионата в Делрей Бийч, където досега беше над всички и откри място във финала. Там го очакваше четвъртият подложен Миомир Кецманович и макар борбата, която сърбинът даде на топ поставения в схемата, то Фриц не позволи изненада и се поздрави с общо 5-ата си АТР купа в кариерата до момента, откакто се наложи за близо два часа на корта с крайното 6:0 5:7 6:2.

Местният любим започва дуела по допустимо най-хубавия метод, откакто обезличи противника си в дебютните минути и завоюва 12 от откриващите 15 точки, с цел да поведе с пробив задатък. Впоследствие сърбинът доближи опция при 40:30 на личен сервис да запише първи гейм в актива си, но въодушевеният Фриц беше праволинеен при всяка топка, пласирана на форхенда му, като осъществя купища уинъри и " върза геврек " на противника си, доближавайки се на един сет от трофея.

Във втората част съотношението на силите се изравни и половин час след старта на финала към този момент имахме опцията да следим конфликт, характерен на състезание за купа. Въпреки нарасналото качество в играта на международния номер 33, то американецът последователно си възвърна контрола над протичащото се и в десетия гейм при начален удар на съперника си обезпечи шампионска точка. Този миг обаче надалеч не се оказа последният във финала, откакто Кецманович избави мачбола пред представителя на топ 10 и импулсът от това му деяние го изведе до желан пробив при идното подаване на топ поставения, с цел да може назад на всички упования да станем очевидци на равнене на резултата в обособените сетове.

Сериозното отчаяние от пропуснатия късмет беше изписано ясно по лицето на локалния любим, който обаче не изпадна в рецесия на корта, а за сметка на това се стимулира в допълнение, като още веднъж се намираше в напредък и осъществя брейк за 4:1. Оттам насетне тонусът в нивото на сърбина образно спадна, като той изглеждаше отчаян, откакто макар своеобразното си мъжество за следващ път остана в губещата позиция, при което любимецът употребява момента на уязвимост от другата страна на мрежата и дублира преимуществото си, с цел да подпечата триумфа си на домашната сцена.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР