Тейлър Фриц постигна най-големия успех в кариерата си, след като

...
Тейлър Фриц постигна най-големия успех в кариерата си, след като
Коментари Харесай

Американец постави Надал на колене и триумфира на Индиън Уелс!

Тейлър Фриц реализира най-големия триумф в кариерата си, откакто завоюва шампионата в Индиън Уелс. На финала американецът се наложи с 6:3, 7:6(5) над Рафаел Надал, който досега беше непобеден от началото на годината. За Фриц това е първа купа в шампионат от “Мастърс” сериите и общо втора като експерт.

И двамата имаха здравословни проблеми преди началото на мача, само че тези на Надал се оказаха по-сериозни. Испанецът не можа да показва най-хубавия си тенис поради болки в рамото, до момента в който Фриц контузи глезена си още в полуфинала против Андрей Рубльов. След триумфа през днешния ден той призна, че до последно не е бил сигурен дали ще успее да излезе на корта.

Снимка: БГНЕС  Американец сложи Надал на колене и победи на Индиън Уелс!
Макар и да не беше в съвършена кондиция, Фриц стартира дуела доста нападателно и доминираше с мощния си форхенд. Той небрежно поведе с 3:0, а Надал изиска здравна помощ. След намесата на физиотерапевта Рафа заигра по-добре, само че не съумя да заличи изоставането си от два пробива и сетът отиде в сметката на Фриц.

На старта на втората част Надал стигна до пробив за 2:1, само че незабавно позволи равнене. Матадора от ден на ден притискаше съперника си на негов сервис, само че началният удар на Фриц го избави в няколко сериозни обстановки. Надал още един път изиска медицински таймаут преди да сервира за оставане в мача при 4:5. Наложи се рекордьорът по трофеи от Големия шлем да избавя мачбол и той го направи.
Снимка: БГНЕС  Американец сложи Надал на колене и победи на Индиън Уелс!
В идващия гейм Фриц се озова в същата обстановка, само че и той сподели здрави нерви. Стигна се до тайбрек, в който преимуществото няколко пъти се сменяше, само че Фриц съумя да се наложи и по този метод да стане първият американец с купа в Инидън Уелс от Андре Агаси през 2001 година.

“Никога не съм изпитвал по-силна болежка преди мач. Ако знаех, че ще е такава борба, нямаше да изляза. Може би на камерите е изглеждало, че преувеличавам болката, само че не беше по този начин. Невероятно, е че завоювах тъкмо този шампионат. Мечтаех за това от дете. Досега не успявах да победя никой от огромните момчета в тениса. Надал имаше 20 следващи победи през годината и съм извънредно разчувствуван, че съумях да печеля против него”, сподели минути след последната точка Тейлър Фриц.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });
Снимка: БГНЕС  Американец сложи Надал на колене и победи на Индиън Уелс!
" Аз съм доста твърдоглав човек, същински дебелоглав. Също по този начин мисля, че имам доста висока търпимост към болката. Не пропущам опция да играя с травма, даже да знам, че нещата могат да се усложнят. Много неприятни неща могат да ми се случат на корта. Но си помислих какво ще кажа на хората, в случай че се бях отдръпнал. Трябва да стане нещо в действителност ужасно с мен, с цел да не играя ", разяснява Фриц, който стана първият американец с трофея в Индиън Уелс след Андре Агаси през 2001 година.
Снимка: БГНЕС  Американец сложи Надал на колене и победи на Индиън Уелс!
24-годишният състезател, който получи контузията на полуфинала против руснака Андрей Рубльов в събота, призна, че е решил да играе против Надал, макар препоръките от някои членове на екипа му.

" Бях доста смутен, съвсем се разплаках, тъй като мислех, че ще би трябвало да се откажа. След това посетих лекаря. Работихме доста върху контузията. Може би след час и половина отидох на подготовка и започнах да блъскам топката. Тогава разбрах, че евентуално ще мога да играя. На идващото занятие към този момент бях с вярата, че нещата ще се развият добре. След него трябваше да взема окончателното решение. Много хора от моя щаб не желаеха да играя в този мач. Но аз не ги послушах и излязох на корта. Не усещах никаква болежка, като че ли не съм имал проблеми. Нищо не ми пречеше да покажа играта си ", изясни той.
Снимка: БГНЕС  Американец сложи Надал на колене и победи на Индиън Уелс!
Фриц призна, че е сбъднал една фантазия да вдигне толкоз значима купа пред родна аудитория.

" След мача продължавах да си дублирам: " Няма метод, няма метод. Не имах вяра, че това е истина. Подписах се на камерата, само че сложих и въпросителна. Бях шокиран. Не можех да допускам, че съм спечелил. Това е сбъдната детска фантазия, като един сън, който в никакъв случай не си очаквал, че може да стане действителност. Невероятно е ", сподели Фриц.

С триумфа той се изкачи за първи път в топ 10 и към този момент е осми в класацията на АТП.

" Това беше една от задачите ми в последните месеци и се веселя, че я осъществих. Искам да напредвам още, да реализира доста повече. Но това е единствено един шампионат, в този момент следва различен и би трябвало доста бързо да се пренастроя и да продължа работа. Един добър резултат не може да ме задоволи. Искам още ", съобщи американецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР