Тейлър Фриц определено не бе в добро настроение след загубата

...
Тейлър Фриц определено не бе в добро настроение след загубата
Коментари Харесай

Фриц: Никой в САЩ не се интересува от Купа „Дейвис“


Тейлър Фриц несъмнено не бе в положително въодушевление след загубата на Съединени американски щати от Италия на четвъртфинала за Купа „ Дейвис “. Световният №9 се оплака от корта и топките, с които се играят мачовете, като в това време изрази мнението, че известността на шампионата продължава да не нараства както измежду почитателите в Съединени американски щати, по този начин и в световен мащаб. Фриц завоюва мача си на сингъл, само че това се оказа незадоволително за водения от Марди Фиш отбор и американците към момента чакат първия си трофей от 2007 година насам.

„ За мен постоянно е огромна чест да играя за страната си, само че след цяла година, прекарана в пътувания и шампионати, не е по никакъв начин елементарно. Физически съм надалеч от най-хубавата си форма, само че дадох дума на Марди и по тази причина съм тук. Атмосферата в Малага беше страхотна. Бях сюрпризиран, че се събра толкоз доста аудитория в същото време от деня. Надявам се това да стане всекидневно събитие в шампионата “ – разяснява първенецът от Индиън Уелс.

За родения в Санта Фе тенисист обаче не всичко в шампионата е толкоз положително. „ По време на мача можех да мисля единствено за това какъв брой са неприятни топките. Износват се доста бързо и е съвсем невероятно да пласираш уинър. Предвид положението на топките, както и това какъв брой е муден кортът, в един миг си дадох сметка, че няма никакъв смисъл да се пробвам да играя нападателно и да диря печеливши удари “ – съобщи Фриц.

Преди няколко години форматът на Купа „ Дейвис “ бе фрапантно изменен за повишение на известността на шампионата и ангажиране на по-млада публика. Според първата ракета на Съединени американски щати обаче досега не е сбъднат никакъв напредък в това отношение.

„ Мисля, че никой в Съединени американски щати не се интересува от Купа „ Дейвис “. Дори в случай че бяхме спечелили купата, ESPN надали щяха да си създадат труда да го отразят. Това обаче не ни въздейства, защото постоянно желаеме да печелим шампионата, без значение от неналичието на интерес от страна на медиите. Вероятно хората ще стартират да се интересуват едвам когато още веднъж спечелим шампионата “ – приключи Фриц.

Четвъртфиналистът от Уимбълдън ще стартира идващия сезон с присъединяване в различен екипен шампионат – United Cup. Съединени американски щати е в ситуираната в Сидни група С дружно с Германия и Чехия, а с изключение на Фриц в американския отбор са още Франсис Тиафо, Хънтър Рийс, Джесика Пегула, Медисън Кийс, Алисия Паркс и Дезире Кравчик.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР