ТЕЦ-овете и тяхната дейност са били обект на внимание на

...
ТЕЦ-овете и тяхната дейност са били обект на внимание на
Коментари Харесай

Крум Зарков: ТЕЦ-овете са проверявани от българските институции, не са направили нищо

„ ТЕЦ-овете и тяхната активност са били обект на внимание на българските институции. Защо не са създали нищо, в случай че има злоупотреби, е обоснован въпрос “. Това сподели служебният правосъден министър Крум Зарков по отношение на инспекциите на Европрокуратурата в ТЕЦ-ове у нас.

„ Има корист с европейски средства, в тази ситуация става дума за пазара за парникови излъчвания, който е една от основните климатични политики на Европа. Ако някой се е опитвал да спести от него, в този момент Европрокуратурата работи ”, сподели Зарков в ефира на NOVA.

„ Това, което прави Европейската прокуратура, доколкото съм осведомен, е да изследва в елементи сигнали за машинация на избрани ТЕЦ-ове. Не става дума за политиката, енергетиката, като такава. Става дума за битка с машинация и за нелегално обогатяване ”, разясни Зарков.

На 27 февруари т.г. се организира огромна акция на ГДБОП и ДАНС тече в цялата страна. ГДБОП и ДАНС влязоха в три ТЕЦ-а у нас – „ Бобов дол “, „ Брикел “ и „ Марица-3 “. И трите централи се свързват с предприемача Христо Ковачки. След това Европейската прокуратура заяви, че води следствие на вероятни измами, свързани със системата за търговия с излъчвания на Европейски Съюз (СТЕ на ЕС), от които Европейски Съюз и националните бюджети са претърпели загуби в размер на милиони евро.

Той приказва и по тематиката за българските прокурори, делегирани към Европейската прокуратура. „ Изборът на български европейски делигирани прокурори не върви изключително безпрепятствено, само че ще работя за това. Трябваше да има квота от 15 прокурори, запълниха се 9 места, потеглиха си трима ”, разяснява Зарков. Той посочи, че е в контакт с европейския основен прокурор по въпроса.

Министърът на правораздаването разяснява и различен значим закон – този за персоналния банкрут.

„ Нуждаем се от този закон, защото доста български жители са потънали в задължения. Това е закон, който подкрепя и дава втори късмет на добросъвестните длъжници. Те не са взимали заеми, без да мислят. Всеки може да попадне в усложнение. Законопроектът е на публично разискване “, посочи Крум Зарков.

На въпрос ще има ли постоянно държавно управление, той съобщи следното:

„ България има потребност от работещ парламент. На мен ми се желае да се сформира кабинет ”.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР