ТЕЦ-ът, който е собственост на почетният председател Ахмед Доган, е

...
ТЕЦ-ът, който е собственост на почетният председател Ахмед Доган, е
Коментари Харесай

ТЕЦ-ът на Доган е със запорирани сметки и спрени доставки на газ

ТЕЦ-ът, който е благосъстоятелност на почетният ръководител Ахмед Доган, е със запорирани сметки и спрени доставки на газ. Това оповестяват " 24 часа " и " Дневник ", които се базират на управлението на Булгаргаз.

В 6,55 ч в понеделник, 13 декември, по искане на  “Булгаргаз ” преносният оператор е спрял газа за ТЕЦ  “Варна ”. Данаил Папазов, който съставлява сдружението и е някогашен министър на превоза, казва пред  “24 часа ”, че от 1 октомври са спрели централата, тъй като макар високите цени на тока на борсата заради пиковите стойности в цените на газа сметката не излизала. Той отхвърли газът да е спрян поради задължения, но не отхвърли, че централата има отговорности към  “Булгаргаз ”.

Спряхме ги, защото дължат пари, заявява обаче изпълнителният шеф на  “Булгаргаз ” Николай Павлов. По думите му дългът е към 24-25 млн. лв. Газовата компания е прекратила подаването на синьо гориво на 1 октомври, както е запорирала и сметки на централата. Павлов посочи, че мерят всички с един аршин - дали си заплащат газа.

Дългът на теца съгласно шефа на  “Булгаргаз ” е за газа от август и септември. Горивото е било пуснато предходната седмица, тъй като били издължени 10 млн. лв. Водят се диалози и управлението на централата е декларирало, че ще погаси още 10 млн. лв. и тогава още веднъж за някой ден щял за бъде пуснат природният газ към ТЕЦ  “Варна ”.

До сегашната крайна мярка се е стигнало, откакто при започване на октомври още веднъж е имало прекъсване на газа поради отговорности на Топлоелектрическа централа " Варна ". Тогава сдружението е платило горепосочените 10 млн. лв., само че по-късно още веднъж се натрупали задължения.

След това, в средата на ноември, " Булгаргаз " внася в съда иск за запор на сметките на Топлоелектрическа централа " Варна " поради новите отговорности. С решение на съда от понеделник това се случва, като е спряно и подаването на газ към електроцентралата, споделя и " Дневник ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР