Тестовете могат да дават различен резултат за един и същи

...
Тестовете могат да дават различен резултат за един и същи
Коментари Харесай

Биолог: Тестовете могат да дават различен резултат за един и същи пациент

Тестовете могат да дават друг резултат за един и същи пациент, твърди молекулярния биолог Мая Боянова пред Нова  тв.

Тестовете за COVID-19 могат да покажат разнообразни стойности в другите лаборатории и на разнообразни апарати. Показателят, по който се управляват в Германия, с цел да се разбере дали един човек е инфектиран, е косвен и не може да се употребява за унифицирана мярка, разяснява тя в отговор на въпрос дали този способ може да се употребява като мотив за понижаване на карантината. 

Според нея различните проби са с друга сензитивност. " От един и същи производител - сред лотовете, сред самите колета с проби, може да има разлика. Имали сме случаи, в които пациентите са слабоположителни, оспорват резултатите и в друга лаборатория им дават негативен резултат ", твърди тя.

" Отрицателният тест като мотив за отпадане на карантината на контактните лица, които са имунизирани, е добра мярка. Това ще даде тласък на хората да си слагат ваксина, което е значимото в тази ситуация. Това ще освободи и хората, които не са рискови, да стоят под карантина и ще се  облекчи и натискът върху здравната система ", безапелационен е Недялко Калъчев, притежател на огромна верига лаборатории. 

По думите му човек, който е с три ваксини се явява в обстановка на евентуално по-малка опция да развие заболяване на по-късен стадий. " Логиката на здравните управляващи - доколката аз я разбирам е, че в случай че този човек, в случай че към този момент има вирус - ще го хванем на 72-ия час. А в случай че няма - няма и да има вирус, тъй като имунитетът му е задоволително под напрежение и го пази ", показва Калъчев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР