Тестовете и ваксините срещу COVID-19 се превърнаха в норма при

...
Тестовете и ваксините срещу COVID-19 се превърнаха в норма при
Коментари Харесай

Държавите, които изискват бустерна доза от пътуващите

Тестовете и имунизациите против COVID-19 се трансфораха в норма при подготовката за пътешестване в наши дни, а бустерната доза е все по-често срещано изискване.

Всъщност, няколко страни - и даже круизни линии, позволяват единствено пасажери с бустер, показва T+L.

Ето кои са те:

Австрия



Страната изисква пътуващите да са имунизирани против COVID-19 преди не повече от 270 дни, както и да дават негативен PCR тест, изработен в границите на 72 часа преди пътешестване. Същото важи и за преболедувалите ковид. Бустерната инжекция освобождава от тест. Деца под 12 години също са освободени от показване на доказателство за имунизация или негативен тест.

В Австрия се изисква доказателство за имунизация или преболедуване при посещаване на хотели, заведения за хранене, културни институции, ски лифтове и други.

Хърватия

Страната изисква бустерна доза за всеки, който е направил последната си имунизация преди повече от 270 дни. Неваксинираните пасажери могат да влязат в Хърватия с негативен PCR тест, изработен в границите на 72 часа преди идването, негативен бърз антигенен тест за антиген, изработен в границите на 24 часа преди идването, или доказателство за преболедуване през последните 180 дни.

Всички туристи би трябвало да покажат документ за резервация или платено настаняване, до момента в който са в страната.

Франция

Всички пътуващи на 18 и повече години, които са имунизирани преди повече от 9 месеца, би трябвало да имат бустерна доза. Те би трябвало да покажат негативен PCR или ангинен тест, както и да изтеглят дигитален документ за достъп до заведения за хранене и кафенета, както и за пътешестване с трен на дълги дистанции.

Гърция



Страната изисква доказателство за имунизация за достъп до разнообразни места, като да вземем за пример заведения за хранене на закрито. Сертификатът за имунизация е годен седем месеца, а по-късно е нужна бустерна доза.

Исландия

Исландия приветства имунизирани пасажери без ограничавания, само че изисква те да имат бустер, в случай че са минали повече от 270 дни от последната инжекция от първичната им серия от имунизации. Пътуващите би трябвало да покажат негативен PCR или антигенен тест за COVID-19. Пътуващите, които са се заразили с COVID-19 и са се възстановили през последните 180 дни, са освободени от него.

Израел

Страната изисква бустерна доза, в случай че са минали 180 дни от първичната серия ваксини. Пътуващите би трябвало да бъдат изцяло имунизирани с две дози Pfizer или Moderna или една доза Johnson & Johnson в границите на до шест месеца преди пътуването. Всички имунизирани интернационалните туристи би трябвало също по този начин да покажат негативен PCR или антигенен тест и да бъдат тествани още веднъж при идване.

Нидерландия



Холандия изисква бустерна доза за имунизирани пасажери, които са получили последната доза от първичната си серия ваксини повече от 270 дни преди пътуването. Пътуващите, които са си поставили бустер доза минимум седем дни преди пътуването, не са задължени да се самокарантинират при идване. Пътуващите би трябвало също по този начин да покажат негативен PCR или антигенен тест.

Испания

За да влязат в страната, интернационалните пасажери би трябвало да покажат доказателств за ваксина или бустерна доза, в случай че са минали повече от 270 дни от последната доза от първичната им серия ваксина. Пътуващите също по този начин би трябвало да попълнят здравен формуляр.

Швейцария

Пътуващите могат да влязат в Швейцария, в случай че са изцяло имунизирани през последните 270 дни. Ако са минали повече от 270 дни от последната доза от първичната им серия имунизации, те би трябвало да имат бустер. Попълва се и формуляр, а имунизираните са освободени от проби.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР