Тесла (Tesla) е завела съдебен иск срещу държавната Шведска транспортна

...
Тесла (Tesla) е завела съдебен иск срещу държавната Шведска транспортна
Коментари Харесай

Tesla съди Швеция заради регистрационни номера

" Тесла " (Tesla) е завела правосъден иск против държавната Шведска транспортна организация поради стачка на служащи и чиновници, които отхвърлят да доставят табели с регистрационни номера за новите коли, създадени от американската корпорация.

Това заяви през днешния ден шведският бизнес всекидневник " Дагенс Индъстри ", представен от Ройтерс. 

Най-големият синдикат " ИФ Метал " (IF Metall) в шведския промишлен бранш упорства " Тесла " да подписа групов трудов контракт с механиците, които работят за производителя на електрически автомобили в Швеция. По апела на " ИФ Метал " те оповестиха стачка на 27 октомври, като отхвърлиха да обслужват колите, създадени от " Тесла ". В знак на взаимност към тях се причислиха и служащи, и чиновници, които членуват в други синдикати. 

Сред тях са шведски пристанищни докери, които отхвърлят да обслужват товаренето и разтоварването на коли и контейнери, свързани с " Тесла ". 

В трудовия митинг се включват и чиновници в областта на услугите и връзките, които отхвърлят да доставят пощенски колета и писма, свързани с американската компания. 

Мажоритарният притежател на " Тесла " - мултимилиардерът Илон Мъск, назова стачните дейности " безумни ", показва английското издание " Гардиън ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР