Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила, съобщaва

...
Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила, съобщaва
Коментари Харесай

Tesla съкращава 10% от работниците си

Tesla ще редуцира над 10% от работната си мощ, съобщaва софтуерното издание Electrek, базирайки се на вътрешна записка. Водещият производител на електрически коли се бори със слабото търсене на мощно конкурентния пазар.

През последните месеци Tesla е поискала от мениджърите да разпознават основни членове на екипа, сложила е на пауза някои финансови награди и е отменила годишните прегледи на успеваемостта на някои чиновници, сочат данни от отчета, представен то Reuters.

Най-големият производител на елекромобили има 140 473 чиновници в международен мащаб към края на 2023 година, съгласно годишния финансов доклад на компанията. Съкращенията ще обиден към 15 хиляди служащи. През февруари 2023 година Tesla редуцира 4% от работната си мощ в Ню Йорк

Докато приготвяме акция за последваща фаза на напредък, извънредно значимо е да разгледаме всеки аспект в опит за понижаване на разноските и увеличение на продуктивността “, се споделя във вътрешното изявлението на основния изпълнителен шеф на Tеsla – Илън Мъск.

Най-големият производител на електрически автомобили означи спад при продажбите на транспортни средства за първото тримесечие. Това е първото понижение на индустриалните размери за марката от близо четири години.

Компанията изостави дълготрайните си цели за налични електрически автомобили, заложени по-рано от Илон Мъск.

Забави се и освежаването на старите модели, защото високите лихвени проценти свиха опциите на потребителите да вършат скъпи покупки. А съперниците в Китай, най-големия авто пазар в света, пускат по-евтини модели.

По време на предпазарната търговия в понеделник акциите на компанията се намалиха с 0.3%.

Компанията се стреми да укрепи маржовете си на облага, които бяха свити от многократните понижения на цените. Tesla записва брутен марж от 17.6% през четвъртото тримесечие – най-малкият от повече от четири години.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР