Tesla планира започването на производство на по-евтин модел в завода

...
Tesla планира започването на производство на по-евтин модел в завода
Коментари Харесай

Tesla ще произвежда евтин модел за 25 хил. евро в гигазавода си в Берлин

Tesla възнамерява започването на произвеждане на по-евтин модел в завода си в Берлин, твърди вътрешен източник от компанията. Електрическият автомобил (EV) ще бъде продаван на цена от 25 хиляди евро, което би го трансформирало в първия в действителност наличен автомобил на производителя.

Решението е било оповестено от притежателя Илън Мъск по време на неговото посещаване на " гигазавода " в немската столица. Начална дата на производството на новия модел не е била оповестена, прибавя източникът, представен от Reuters.

Навлизането в по-ниския ценови сегмент наподобява като разумна стъпка за американския водач при EV. Компанията си е сложила за цел да продава по 20 млн. автомобила годишно до 2030 година, като предлагането на наличен модел сигурно ще усили пазарния дял.
Реклама
Макар към момента да няма съответни детайлности за новото транспортно средство, упованията са, че новаторско инженерство и прогрес в технологията на батериите ще разрешат постигането на толкоз ниска цена. Източникът прибавя, че хора в компанията са уверени, че производителят е близо до постигането на огромен прогрес в употребяваните технологии, което е и повода за оповестяването на проектите пред служащите в завода. Очаква се фабриката в Берлин, която разполага с най-съвременните уреди и непосредственост до основни европейски пазари, да играе решаваща роля в производството и разпространяването на този по-достъпен модел.

Мъск нееднократно е приказвал за желанието си Tesla да предлага модел, чиято цена е до 30 хиляди $. Въпреки това досега той постоянно заявяваше, че технологията не е задоволително напреднала, с цел да може да се доближи сходен ценови клас.

Инициативата на Tesla е в сходство с световното прекосяване към резистентен превоз и възходящото търсене на електрически транспортни средства. Достъпността на електрическите коли ще става все по-голям въпрос, като упованията са търсеното да нараства доста през идващите години. Освен това държавните управления по целия свят от ден на ден предизвикват екологичното схващане и вкарват по-строги разпореждания за излъчванията, което прави достъпността още по-голям фактор за реализирането на по-широките цели.

Макар очевидната убеденост, че предлагането на сходен модел е въпрос на време, вероятно закъснение би могло да има голямо въздействие върху образа на пазара на EV. По-рано тази година Volkswagen показа концептуални планове за струващия 25 хиляди евро електромобил ID.2all. Очаква се предлагането на модела да стартира през 2025 година От друга страна, Dacia Spring EV на френския производител на коли Renault към този момент се популяризира като най-евтиното EV в Европейския съюз (ЕС) с цени от 20 800 евро. Миналия месец Stellantis разгласи стартирането на пазара на своя Citroen e-C3 на цена от 23 хиляди евро и даде обещание да предложи модел под 20 хиляди през 2025 година Разрешаване на въпроса със заплащането Въпреки че оповестяването на проектите за произвеждане на на ниска цена електромобил е огромен миг за Tesla, повода за визитата на изпълнителния шеф е друга - разрешаване на въпроса по отношение на заплащането на служащите в завода в Германия.
Реклама
Мъск е уведомил служащите в петък, че целият личен състав ще получи 4% нарастване на заплатите от ноември, като индустриалните служащи ще получават спомагателни 2500 евро на година от февруари 2024 година По този метод действителното повишаване на заплащането за интервал от година и половина е 18%. Германският профсъюз IG Metall съобщи през 2022 година, че заплатите на Tesla са с към 20% под тези, предлагани в груповите трудови контракти на други производители на коли. По този метод обновената заплата ще бъде в стандарт с тези, които дават съперниците на американската компания.
Свързани публикации Виетнамската VinFast за малко беше по-скъпа от трите най-големи автопроизводителя в Съединени американски щати 20 август 2023, 11:17 По-ниските цени на Tesla доведоха до рекордни продажби на коли 5 юли 2023, 08:57 Tesla Model Y е най-продаваната кола в света през първото тримесечие 30 май 2023, 13:47
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР